Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

17 juni 2005

Nog 50 jaar bedraad...

Deze week in de Interface van Leon Krijnen de voordelen en nadelen van Bluetooth (draadloos).

Hier werk ik op een half-om-half draadloos netwerk. Daarnaast zal ik zeker nog 50 jaar (of langer) ‘bedraad’ cijfers en letters op mijn beeldscherm toveren. Enkele jaren geleden (toen er nog geen sprake was van Bluetooth) ondervond ik veel last van een RSI pols. Op last van de specialist heb ik me een andere typehouding aangemeten middels een Natural Keyboard van MS. Eén voor thuis én één voor op het werk. Wel zo’n bordje zonder al die overbodige knopjes, toeters en bellen die je toch nooit gebruikt.

Omdat dat bordje zo goed beviel (de klachten verdwenen al snel) heb ik toen rap nog twee van diezelfde toetsenbordjes aangeschaft. Beide liggen te wachten in de doos totdat ze aan de beurt komen wanneer de huidige er de brui aangeeft. Inmiddels ben ik twee computers verder. Nog steeds type ik er lustig op los op dit bedraad bordje. De aanslag van de toetsen is trouwens nog nooit geëvenaard door enig ander bordje. Toegegeven, de muis is wel draadloos. Ben ‘m eigenlijk nooit kwijt! Wel de twee penlights die er inzitten om het ding aan de gang te houden. De batterijen blijken meestal door een van mijn zonen (8 en 5) gejat te zijn om een of ander knexxbouwsel in beweging te zetten. ’s Avonds als ze slapen steel ik de batterijen meestal weer terug.


Trefwoorden: multimedia wireless optical desktop logitech microsoft


© 2005-2009 Hans Postelmans