Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

06 augustus 2005

Blog jij wel eens onder werktijd...?

Bijna elke seconde wordt een nieuwe weblog aan het web toegevoegd. Maar het bloggen gebeurt vooral in de baas zijn tijd, waarschijnlijk zonder dat de baas het weet.
David Sifry, directeur van weblogzoekmachine Technorati, heeft deel twee van zijn onderzoek naar de staat van de blogosphere gepubliceerd. De trend is volgens hem duidelijk.
Het aantal weblogs stijgt nog altijd explosief. Technorati indexeerde in maart 2005 al 7,8 miljoen weblogs. In ruim vijf maanden is dat bijna verdubbeld tot 14,2 miljoen. De trend dat het aantal weblogs ieder half jaar verdubbelt, houdt onverminderd aan. Het werkelijke aantal weblogs ligt overigens nog veel hoger omdat de cijfers van Technorati alleen die weblogs betreffen uit zijn database.
Technorati ziet elke dag 80.000 nieuwe weblogs ontstaan, dat is bijna één weblog per seconde. Hiervan blijft 55 procent actief, wat in de definitie van Technorati wil zeggen dat deze minimaal één keer in de drie maanden wordt bijgewerkt. 13 Procent van alle weblogs (momenteel 1,8 miljoen weblogs) wordt minimaal wekelijks geüpdate.

Kantooruren
Het totaal aantal nieuwe berichten op weblogs wereldwijd ligt inmiddels boven de 900.000. Dat is 37.500 per uur of 10,4 per seconde. De meeste nieuwe berichten worden tijdens kantooruren geplaatst, met een piek ligt tussen zeven uur 's morgens en drie uur in de middag.
Tijdens de weekeinden daalt het aantal nieuwe berichten in vergelijking tot werkdagen, met 5 tot 10 procent. Of dit ook voor het geschatte aantal van maximaal 250.000 Nederlandse weblogs geldt, valt uit de cijfers van Technorati, niet op te maken.
Opvallend is ook de impact van belangrijke gebeurtenissen op het aantal nieuwe postings. Rampen zoals de tsunami in Azië en de terroristische aanslagen in Londen zorgen anders dan verwacht, voor een dip in het aantal nieuwe berichten. Geplande evenementen zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen en Live8 zorgen net als gebeurtenissen met een meer ludiek karakter, juist voor een bovengemiddeld aantal nieuwe berichten. (bron: Webwereld).

Mijn eerdere post "Blog jij weleens over je baas..." lijkt hiermee prima aan te sluiten op bovenstaande.
Er zullen vast al werknemers ontslagen zijn omdat ze in de baas zijn tijd aan het bloggen waren.
Blog jij wel eens onder werktijd?




© 2005-2009 Hans Postelmans