Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

20 april 2006

Bootsman vliegt naar Breda...

Afgelopen weekend werden er al diverse tochtjes met de Bootsman gevaren. Al die keren met een voltallige bemanning. Vanavond niet. Vanavond mocht de Bootsman laten zien wat hij onder de motorkap heeft. Even na het verlaten van de ligplaats en ongeveer een kilometer met ingehouden snelheid de buitenboordmotor opgewarmd te hebben passeert er een grote jongen.

Als die voorbij is gevaren gaat het gashendel van de Johnson vol open. De boeg van de Bootsman komt als een speer omhoog en het lijkt of hij wil opstijgen. Helaas blijft de snelheid achterwege. Het motorgeluid doet vermoeden dat we keihard varen. Niets is minder waar. Wat de buitenboordmotor wel doet is VEEL, HEEL VEEL water verplaatsen. Snel wordt me duidelijk wat er aan de hand is. De achterkant van de Bootsman is te zwaar belast waardoor de positie van de schroef niet optimaal staat ten opzichte van het water. Snel verplaats ik me iets naar voren. En inderdaad het werkt. De Bootsman spuit vooruit en gaat er als een speer vandoor.

Niet veel later passeren we links en rechts industrieel erfgoed van Breda. Als we de CSM (suikerfabriek) zien opdoemen is het niet ver meer naar het Spanjaardsgat. Dan slaat het noodlot toe als ik de Grote Kerk van Breda in de verte zie. De batterijen van de Sony zijn leeg. F*ck! Een minuutje later dobberen we naast de Spinola en zien het winkelend publiek aan ons voorbij trekken. Helaas geen foto's. Vijfendertig minuten later is de Bootsman weer terug in zijn thuishaven. Ik heb een vermoeden dat ik dit tochtje nog wel eens over zal doen. Maar dan gaat wel de Nikon mee.



» Fotoalbum boottochtje naar Breda
» Gemeente Breda
» Grote Kerk Breda
» CSM Suiker



Trefwoorden: dycore beton puijfelik papier