Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

11 oktober 2005

Busladingen met Polen...

Polen zijn goedkope werklui. Ze zeuren niet, werken graag én heel hard voor hun centen. Daarnaast klagen ze ook nooit over werkomstandigheden.
Vooral de glastuinbouwers, schoonmaakbedrijven zitten verlegen om werklui die de handen uit de mouwen willen steken en niet de hele dag zeiken.
Goed beschouwd is het noeste werk van Lech Walesa in Polen met deze ontwikkeling om zeep geholpen. Nederlanders staan niet in de rij voor dit soort werk. Dat is toch vreemd. Bij het CWI staan honderdduizenden Nederlandse werkzoekenden ingeschreven. Een bedrijf in Etten-Leur importeert en detacheert wekelijks twee busladingen met Polen. Deze om werkverlegen buitenlanders vinden gretig aftrek bij ondernemend West-Brabant. Ze noemen het ook wel 'Work in Progress'. Tegen een (heel)laag uurloon, gratis kost en inwoning worden die twee bussen zonder moeite elke week volgestouwd met Polen. Het schijnt dat het uurloon van een werkende mensch in Polen ver onder het Nederlandse minimum ligt. Deze Polen zijn de gastarbeiders van de 21ste eeuw. Hopelijk gaan ze na een poosje uitgebuit te zijn wél terug naar hun thuisland.
» Uitzenden en Detacheren
» Lid van een bond worden?

© 2005-2009 Hans Postelmans