Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

05 maart 2006

Zwarte vlekken...

De eerste looptraining zit erop. Vanmorgen bij het krieken van de dag opgestaan. Even buiten kijken. Mooi, geen sneeuw gevallen. Licht ontbijtje, bakkie koffie. Half uurtje later nog eens buiten kijken. w00000t...alles wit. Even Jeroen bellen. ,,Wat doen we?", vraag ik. ,,Gewoon gaan", zegt Jeroen resoluut. Op het afgesproken tijdstip en punt treffen we elkaar. Voor mij is het de eerste looptraining sinds vele jaren. Ik weet dus dat ik deze ochtend een paar keer 'dood' zal gaan. En zo geschiedde. Reeds driehonderd verder én met een hartslag van 180 moet ik terug naar wandelsnelheid. Na enkele minuten ben ik weer op adem en kunnen we weer. Nu probeer ik het wat langer vol te houden. Als er zwarte vlekken voor mijn ogen opdoemen is het tijd om het tempo aan te passen om mijn (nu nog kloppende)hart de kans te geven om weer onder de rode streep te geraken. Dit ritueel zal zich nog een aantal malen herhalen tijdens deze eerste 'interval'training. Na een half uur zijn we terug bij het beginpunt. Volgende week gaan we weer verder aan onze conditie werken spreken we af. Doen we Jeroen!


Update: Gerard schreef het al in de comments. 'Beginnende hardlopers zijn doodlopers'. Van hem kreeg ik zojuist een professioneel trainingsschema voor een beginner. Ik ben de komende 16 weken onder de pannen. Na deze 16 weken moet het voor mij(en zonder enige twijfel ook voor Jeroen) te doen zijn om 10 km loop zonder grote problemen te volbrengen.

Trefwoorden: conditietraining coopertest

© 2005-2009 Hans Postelmans