Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

07 maart 2007

Muzikale opening Nieuwe Mark in Breda...

Er wordt al enige tijd hard gewerkt om het water van de Mark na 40 jaar weer dieper in het centrum van Breda te laten stromen. In het weekend van 30 juni viert Breda de eerste mijlpaal dat het water weer terug is in de Haven. De Nieuwe Haven welteverstaan.

Openingsceremonie
De opening van de haven wordt groots gevierd en moet een feest worden voor alle Bredanaars. 30 juni en 1 juli zal in het teken staan van muziek. De openingsceremonie zal varend geschieden.
Diverse (grote) koren zullen zingend aan wal gebracht worden. Een feeërieke theatervoorstelling genaamd Corazón de Ángeles wordt verzorgt door een Antwerps theatergezelschap genaamd Theater Tol. Dit acrobatiek theatergezelschap zal een act opvoeren hoog boven het 'nieuwe' water in een sprookjesachtige sfeer. Daarnaast wordt het publiek verwent met een lasershow die zijn weerga niet kent.

Fantasiestad
Andere onderdelen van het feest zijn een o.a. een middagconcert, een kano-estafette met wijkteams uit Breda, een in de Haven drijvende fantasiestad en op zondag een brunchconcert met klassieke muziek en een middagconcert met Bredase coryfeeën. Ik gok o.a DJ Tiësto en DJ Cor Fijneman? Wedden?
Vader Abraham, Bredanaar in hart en nieren, zal speciaal voor de opening van de Haven een nieuw lied componeren en ten gehore brengen tijdens de festiviteiten in de stad.

Bootsman
Het zou zo maar kunnen dat Bootsman onderdeel van de openingsceremonie wordt. Als één van de eerste de Nieuwe Haven opvaren en dat onder toeziend oog van duizenden mensen lijkt me wel wat. Morgen burgemeester Peter van der Velden eens bellen wat de mogelijkheden zijn.

Wordt vervolgd...


» Foto's Corazón de Ángeles (Dordrecht 2006)Low Res.
» Foto's aanleg Nieuwe Mark (Jeroen Thoolen)
» Water In Historic City Centres (W.H.I.C.C)
» Feestelijke opening Nieuwe Mark
Trefwoorden: spanjaardsgat breda