Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

25 september 2006

Proefexamens Vaarbewijs I...

Eerder deze maand startte ik met de cursus Vaarbewijs I.
Vanavond alweer de vierde les en tevens laatste cursusavond. Sjef, onze cursusleider, zal vanavond toetsen hoever mijn kennis van het Binnenvaart Politie Reglement (BPR), Rijnvaart Politie Reglement (RPR), ScheepvaartReglement Kanaal van Gent naar Terneuzen (SRKGT), schroefwerking van rechtse en linkse schroeven, te voeren en te herkennen bootverlichting bij weinig of geen daglicht, geluidsseinen middels toeters, laterale en cardinale betonning, enz, enz... reikt.

Twee proefexamens kreeg ik vanavond voor mijn kiezen. Elk 30 vragen. Zweten? Niet echt. De examens gingen me niet eens zo slecht af. Voor beide oefenexamens scoorde ik ruim voldoende. Dat geeft de schipper(burger) moed.

11 november is het echte examen...

Trefwoorden: snelcursus vaarbewijs anwb scheepvaartverkeerswet