Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

27 mei 2005

Keep low profile...(3)

Gisterenavond dus naar de voorstelling van Arie & Sylvester geweest. Al vroeg naar de Holland Casinozaal van het Chassétheater want Lars Scheve had mij gisteren geschreven dat er vooraf aan de voorstelling ook van alles zou gebeuren. “Van alles” viel tegen. Op een projectiescherm zagen we nietsvermoedende voorbijgangers in de foyer die langstrokken voorbij een speciaal opgehangen webcam. Later op de avond bleken er uit deze soms hele lelijke mensen door Arie & Silvester 4 Nerds uitgekozen te zijn. Het publiek mocht tijdens de pauze per sms de enige echte “Super Nerd” kiezen. Deze zou later trouwens niet publiekelijk worden afgezeken maar kreeg een heuse actieve rol in het spel van Arie & Sylvester.

Voor de pauze moest ik eerst wennen aan deze twee lieden die ik alleen van recensies kende. Mijn plaats: rij 5 stoel 17. Precies in het midden en dicht bij het podium. Omdat het hier twee cabaretiers betreft die perfect op elkaar zijn ingespeeld is het volgen van de mimiek net zo belangrijk als de gesprekken tussen Arie & Silvester. Dat is dus onmogelijk bij om te houden als je zo dicht bij het podium zit. Je waant je bij een tenniswedstrijd waar je de bal probeert te volgen. Hoogst irritant kan ik melden. Daarnaast was het geluid voor de pauze van zeer slechte kwaliteit. Het was dus vaak gissen waar de rest de zaal(balkon) hartelijk om moest lachen. Het einde van de eerste deel maakte veel overigens veel goed met een interactief computerspel. De zaal lag in een deuk.

Het tweede deel van de voorstelling maakte te avond helemaal af. Of dit mede dankzij het veelvuldig grof afzeiken van het publiek kwam ben ik nog niet uit. Natuurlijk is de beste vermaak leedvermaak. Het geluid was gelukkig gerepareerd. Arie & Silvester waren voor iedereen weer verstaanbaar en daardoor bleek er ook meer respons uit de zaal te komen. Bij het eerste deel viel dat nog al eens tegen. Dat wekte enkele keren enige (gespeelde)irritatie op bij de twee heren. Dit weer tot grote hilariteit van het publiek.

Aan het eind volgt dan de climax van de avond waarbij timing een grote rol gespeeld bleek te hebben tijdens de voorstelling. Hoezo dan? Ga zelf maar kijken naar Arie & Silvester!
Een ding is zeker, ik heb het gisterenavond prima naar mijn zin gehad bij de voorstelling van Arie & Silvester.© 2005-2009 Hans Postelmans