Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

18 september 2005

Breda "Stemt Wijzer"...

Burgemeester en wethouders van Breda gaan het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) opdracht geven een plaatselijke StemWijzer te ontwikkelen voor de Bredase gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Alle politieke partijen in de Bredase gemeenteraad gaven na consultatie aan belangstelling te hebben voor de StemWijzer: een politieke voorkeurstest via Internet, gebaseerd op zo’n 25 tot 30 stellingen uit de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

Wie de Bredase StemWijzer raadpleegt, kan politieke partijen met elkaar vergelijken. Ook kan in een oogopslag bekeken worden wat de verschillen en overeenkomsten tussen de eigen standpunten en die van de partijen zijn. In een apart scherm kan de gebruiker zich een beeld vormen van de mening van de andere gebruikers van de StemWijzer over de belangrijkste politieke issues in de gemeente. De StemWijzer wordt ruim voor de verkiezingsdatum op de website www.stemwijzer.nl en op een eigen gemeentelijke verkiezingssite geplaatst.

»Stemwijzer
»Gemeente Breda
»Instituut voor Publiek en Politiek
»Actuele peiling politieke voorkeur

© 2005-2009 Hans Postelmans