Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

14 december 2005

Slimlicht.!

Energie besparen en gelijk een goed doel ondersteunen? Het kan echt!

Van 13 december tot en met 28 februari roept het MEC (Milieu Educatief Centrum) Bredanaars op om via de site van de 'Stichting SlimLicht!' spaarlampen te bestellen en het MEC aan te vinken als goede doel.

Actie SlimLicht!
De actie SlimLicht! vervangt gloeilampen door moderne spaarlampen. Partnerorganisaties zoals scholen, verenigingen, bedrijven, overheden en stichtingen kiezen een eigen wens of goed doel.
De kinderboerderij van het MEC wil een educatief blokkenspel plaatsen. Door het MEC als goede doel aan te vinken gaat van iedere bestelde lamp € 1,50 naar kinderboerderij Wolfslaar als bijdrage voor de aanschaf van het blokkenspel, dat € 1.000,- kost. Ook verenigingen en scholen kunnen zelf een dergelijke actie voeren voor hun eigen goede doel.

De actie SlimLicht! heeft meer voordelen. Zoals:

• Deelnemende huishoudens besparen fors op hun energierekening
• De CO2-uitstoot en daarmee de broeikasgassen nemen af
• Partnerorganisaties realiseren hun wens/ goede doel

Educatie
Voor scholen is er een lesmap beschikbaar van SlimLicht!. Daarnaast zijn er voor leerkrachten drie lessen geselecteerd die bij het MEC geleend kunnen worden. Zoals de scholen gewend zijn kan dit met de gratis haal- en brengservice.
Op het terrein van de kinderboerderij staat al een speelobject dat op zonne-energie werkt: ‘De Zonnebloem’. Zodra je de bloem in de zon draait gaan de blaadjes draaien.

Zelf een Slimlicht!-project starten
Scholen, verenigingen die zelf via Slimlicht! geld willen sparen voor een zelfgekozen goed doel kunnen voor informatie contact opnemen met het Milieu Educatief Centrum. De gemeente Breda kan dan helpen bij het opstarten van zo’n project.Trefwoorden: essent atoomenergie gat in de ozonlaag

© 2005-2009 Hans Postelmans