Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

07 januari 2006

Buddy...

We denkt dat snorkelen alleen baantjes zwemmen is met een duikbril en een paar flippers heeft het mis. Bij Kymo leert Matthijs zoveel meer dan alleen ademen door een pijpje. Al eerder meldde ik dat periodiek de leden van Kymo mogen duiken. Nog niet op grote diepte, maar wel met alle toeters en bellen die onlosmakelijk met duiken verbonden zijn.

Vandaag konden twee ploegen weer een half uurtje onder water vertoeven. Niet Matthijs. Die is volgene week aan de beurt om samen met een buddy de bodem van het zwembad te controleren op bijvoorbeeld zorgelijke zwembadlekken. Wel dook vandaag zijn maatje Sjoerd die reeds zijn eerste duikbrevet op zak heeft. De instructeurs van Kymo leren de kinderen verantwoordelijk bezig te zijn. Zo mag er alleen worden gedoken met een buddy die onderwater op jou let en jij op hem. Matthijs leerde vandaag hoe hij een drenkeling naar de waterkant kan brengen en hoe hem of haar uit het water te halen. Kortom, weer een leerzame snorkel- en duikles vandaag. O ja, Kymo zoekt nog nieuwe leden.


Trefwoorden: duiken op bonaire padi sealteam

© 2005-2009 Hans Postelmans