Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

07 mei 2006

Bootsman vaart rondje Breda-Centrum...

Vorige week zagen we geen kans om een stukje te gaan varen. Vandaag maakte we tijd voor een boottochtje. Eerder deed de Bootsman al summier de Bredase Singels aan. Dat smaakte naar meer vonden wij. En zo geschiedde vanmiddag onder zomerse omstandigheden. Het stuk varen vanaf de jachthaven van Terheijden naar het Spanjaardsgat lijkt elke keer weer korter te worden. Lekker druk bleek het onder de Grote Toren van Breda.

Wie geen bootje heeft kan zich in Breda tegenwoordig met een schuit van Kpabel door de Bredase Singels rond laten varen. Niet alleen rondvaartboten komen we tegen tijdens onze tocht. Ook kano's waar een boel meiden, al dan niet vrijwillig, in zijn gestouwd. Als ze de Nikon zien gaan de meeste meiden helemaal uit hun dak. Op zich heel vreemd, maar wel leuk. Als gevolg van dit feestje aan boord rammen de dames een pijler van de Beatrixbrug. Gelukkig leiden ze geen schipbreuk en kunnen ze hun weg al snel weer vervolgen.

Het vervolg van de tocht voert langs leuke plekjes die er vanaf het water net wat leuker uitzien dan vanaf de weg. Na drie kwartier zien we de CSM-fabriek weer opdoemen. Dat is het teken dat de Bootsman en zijn bemanning rond Breda-Centrum is gevaren. Een bijzonder leuk boottochtje!


» Complete fotoalbum van het rondje om Breda-Centrum
» BSW Bedrijven
Trefwoorden: rondvaarten breda bsw werkgewenning

© 2005-2009 Hans Postelmans