Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

24 mei 2006

Piep piep...heeft u een boef gezien..?

Vorig jaar november blogde ik al over de voornemens van de politie om net als in de Tilburgse wijk Reeshof ook in Breda een SMS-Alert in te voeren. In Tilburg is de SMS-alert een groot succes gebleken. Sinds het systeem in Tilburg werd ingevoerd zijn daar in korte tijd verschillende boeven aangehouden en zijn drie vermiste kinderen teruggevonden.

Een half jaar later is het voor de Bredase bevolking ook mogelijk om zich aan te melden voor deze SMS-dienst. Door een sms’je te sturen met de code PMWB gevolgd door je postcode+huisnummer abonneer je je tot wederopzegging op de SMS-Alert van Politie Midden- en WestBrabant. Zojuist meldde ik me bij de SMS-Alert aan. Een minuut later kreeg ik keurig een sms’je terug met de mededeling dat ik vanaf heden een (hulp)politieagentje ben. Zit de echte pliesie even met de handen in het haar omdat de boef hun te slim af is, dan zullen zij mijn opsporingshulp inroepen middels een sms'je . Ik ontvang ook een sms’je wanneer er een kind zoek is en/of als er andere dringende zaken spelen in mijn woonomgeving. Wat mij betreft is SMS-Alert een prachtige manier om de sociale controle in mijn buurt een duwtje in de goede richting te geven.


» Politie Midden- en WestBrabant
» Emexus smsdiensten
Trefwoorden: berooft inbraak vermist spoorloos

© 2005-2009 Hans Postelmans