Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

04 november 2006

'..Hebben wij u ooit laten staan..?'

Deze week moest ik voor afspraak (heel vroeg) in Doetinchem zijn. Dus vroeg uit de veren en vroeg vanuit het zuiden op pad om de files voor te zijn. De reis verloopt voorspoedig en binnen twee uur sturen sta ik 10km voor Doetinchem bij een Texaco benzinestation. Genoeg tijd over voor een sanitaire stop en een bak koffie.

Bij terugkomst (10 min.) bij de Zafira blijkt tot mijn grote schrik de accu keileeg. De Zafira wil niet starten. Accu verrot? Dat wordt de hulp van Route Mobiel inroepen. De eerste keer sinds ik per 1 januari van dit jaar overstapte van de ANWB naar deze nieuwe helden op de weg. Binnen enkele seconden heb ik een medewerker van Route Mobiel aan de lijn.

We nemen wat gegevens door om mijn identiteit en die van de Zafira vast te stellen.
,,We zijn er binnen een half uur meneer, nog één gegeven controleren. Ik kijk even naar de status van de APK van uw auto", zegt de man vriendelijk.
,,Dat kan ik u zo vertellen", zegt ik snel. Ik vertel de Route Mobiel-medewerker dat de APK van de Zafira twee weken is verlopen en dat ik voor volgende week een afspraak heb staan bij mijn dealer voor de APK-keuring.
,,Dan komen we niet!", zegt de man aan de andere kant van de lijn.
,,Pardon!", zeg ik.
,,Dan kunnen wij u niet helpen meneer! Uw auto dient een geldige APK te hebben. Zoniet, dan kunt u geen beroep doen op onze wegenwachtservice", legt de man uit.
,,Dus je laat me hier staan?, vraag ik.
,,Ja, we komen niet!", zegt de man.
Op dat moment schiet de commercial van de ANWB door mijn hoofd. En wel de laaste zin. Die luidt namelijk: Hebben wij u ooit laten staan?
Even later blijkt dat Route Mobiel mij wel wil helpen. Ik moet daarvoor wel minimaal 100 euro neertellen.
,,Ik regel wel iets anders", zeg ik en verbreek boos de verbinding.

Toch ben ik die ochtend op tijd op mijn afspraak. Een zakelijke relatie die samen met mij naar de afspraak zou gaan bleek een half uurtje van het Texacostation vandaan te rijden en komt mij te hulp (Lang Leve de mobiele telefoon!).
Het aanstarten gaat met een setje startkabels die ik in de Texacoshop heb gekocht (EUR 20) vlot. Even later rijden we richting Doetinchem.
Volgende week tijdens de APK-keuring toch maar even naar de accu laten kijken. Al startte de Zafira deze week verder zonder problemen.Trefwoorden: pech onderweg anwb praatpaal

© 2005-2009 Hans Postelmans