Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

23 september 2005

Pech voor de ANWB...

De ANWB en Route Mobiel rollen al enkele maanden vechtend over straat.
Inzet. De Wegenwacht.
Deze week was heel Nederland getuige hoe de ANWB wel heel simpel in de hoek werd gezet door Route Mobiel.
In een advertentie van twee pagina's in de meeste landelijke dagbladen adverteerde de ANWB grotesk om hun 'wegenwacht' aan te prijzen.
De tekst op de linker pagina luidde;

99% van de ANWB-leden is lid vanwege de Wegenwacht
Terwijl de Wegenwacht maar 1% is van wat de ANWB doet.


Op de rechterpagina een waslijst met activiteiten die de ANWB naast de Wegenwacht exploiteert. Het antwoord van Route Mobiel was subliem en vooral meesterlijk. Zij antwoorden enkele dagen later in de landelijke dagbladen met de volgende tekst.

99% van de leden is lid van de wegenwacht, terwijl de wegenwacht maar 1% is wat de ANWB doet.

Daaronder de toevoeging van Route Mobiel:

We hadden het zelf niet mooier kunnen verwoorden.

Als ik zelf mijn ANWB-abonnement in ogenschouw neem betaal ik eigenlijk alleen de jaarlijkse premie voor de Wegenwacht. De Kampioen die maandelijks in de bus valt gaat zonder enig pardon direct het ronde archief in. Verder haal ik 1 keer per jaar de gratis routekaarten af bij het ANWB-vestiging voor mijn vakantiebestemming waar ik al 10 jaar lang blindelings naar toe rij. Meestal moet ik ook nog een half uur wachten voor ik aan de beurt ben. Maargoed. Lid van de Wegenwacht ben ik voor mijn eigen, en die van mijn vrouw's, gemoedsrust. Je weet maar nooit waar je met stukken komt te staan met je auto, die ik (bijna)nieuw koop en na drie jaar weer inruil. Nog nooit een probleem langs de weg gehad. Hmm...toch maar ff afkloppen.
Volgende week heeft wat mij betreft de ANWB pech. Dan ga ik mijn lidmaatschap bij hun opzeggen. Doen ze trouwens gratis bij Route Mobiel.

»ANWB
»Route Mobiel

© 2005-2009 Hans Postelmans