Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

15 november 2006

Rampenoefening HSL...

Voor Haagse Beemden Digitaal hield ik samen met Peter Honig vijf jaar lang de vorderingen van de aanleg van het HSL-traject rondom Breda bij. Onlangs sloot ik dit dossier omdat het traject is afgerond en er weinig nieuws over de aanleg meer is te melden. Inmiddels zijn de testritten met de Thalys begonnen.

Een mooie gelegenheid voor de diverse hulpdiensten om een rampenoefening te organisren. Op het tracé van de hogesnelheidslijn (HSL) bij grensovergang Hazeldonk wordt a.s. zaterdag een grootschalige rampenoefening gehouden. Op het HSL-spoor wordt een treinongeval gesimuleerd met een groot aantal gewonden.
Aan de oefening doen ruim 1100 figuranten en medewerkers van gemeenten en hulpdiensten uit Breda en het Belgische Hoogstraten mee.
Het is de tweede keer dat er een rampenoefening plaatsvindt op het hsl-spoor. In 2003 werd er geoefend in de tunnelbak bij Galder.

Voor zaterdag hebben Peter Honig en ik een persaccreditatie ontvangen. We mogen dus verslag doen van deze rampenoefening.

Wordt vervolgd...
Trefwoorden: hslzuid verkeer en waterstaat

© 2005-2009 Hans Postelmans