Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

01 maart 2007

De Vliegende Hollander...

Vorig jaar oktober bezochten we voor het laatst de Efteling. Toen we eerder dat jaar deze eftelingdag in onze agenda zette gingen we er vanuit dat de in aanbouwzijnde attraktie, De Vliegende Hollander, zeker rond die periode klaar zou zijn. Jammer dan. De attraktie bleek verre van gereed vanwege technische onvolkomenheden.

Sloepen
De elf sloepen voor De Vliegende Hollander waren wel op tijd klaar. Ze zijn onder de rook van Breda gebouwd door VDL Steelweld. Ik deed daar zo'n 27 jaar geleden nog vakantiewerk en spaarde er een hagelnieuwe Kreidler RMC mee bij elkaar. Toen heette het nog Ambac en werden er dieselinspuitpompen voor traktoren gebouwd.

Kotsschaal
Vandaag maakte De Efteling bekent dat vanaf 1 april parkbezoekers een ritje (of twee) kunnen maken in De Vliegende Hollander. De Efteling omschrijft deze attraktie als een combinatie van een achtbaan en een waterbaan. Op de kotsschaal waarschijnlijk een dikke 8,5. De komende weken wordt De Vliegende Hollander nader aan de tand gevoeld middels duurtestruns. Ik kan haast niet wachten tot het 1 april is. Komende maand moet ik nog een boel peperkoek naar binnen werken om een paar gratis toegangskaartjes bij elkaar te sparen.


» Website De Vliegende Hollander
» Foto's Vliegende Hollander
» De Efteling
» Technische specificatie van De Vliegende Hollander
Trefwoorden: foto's vliegende hollander

© 2005-2009 Hans Postelmans