Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

29 april 2007

Extreme droogte in 2007...

Nico Koevoets is de weerman van de Haagse Beemden. Volgens Nico heeft april 2007 geschiedenis geschreven.

Nico Koevoets:
,,Het is ongelooflijk wat er afgelopen weken allemaal gebeurd is in meteoland, ook in de Haagse Beemden. De gemiddelde temperatuur komt uit op ongeveer 14,7 graden en dat is liefst 6,3 graden hoger dan normaal. April 2007 is zelfs duidelijk warmer geweest als een normale meimaand! Vooral tijdens de tweede helft van de maand konden we ons regelmatig in juli.., ja juli wanen. Er zijn zeven zomerse dagen van 25 graden genoteerd waarvan zelfs één dag tropisch.

April is sinds het begin der waarnemingen (300 jaar geleden) nooit zo warm geweest. Verder is het recordzonnig geweest en dat leidde ook tot sterke verdamping. De neerslag was ook bijzonder en zeer extreem. Er is geen enkele druppel gevallen. Dat is in Nederland nog nooit eerder, ja nog nooit eerder vertoond. Een hele kalendermaand zonder één enkele druppel regen. De boeren in onze wijk zijn dan ook al volop aan het sproeien. De droogte is al vanaf 21 maart aan de gang. Sinds die datum viel er slechts 0,3 mm. De warmte van deze aprilmaand staat overigens niet op zichzelf. Sinds eind juni vorig jaar staat het kwik in de thermometers heel vaak extreem hoog. We beleven een zeer bijzondere periode".
Als deze droogte en warmte aanhouden (wat op basis van de persistentieregel, een eenmaal ingezette trend die zichzelf kan versterken en in het zadel kan houden zeer goed mogelijk is), dan gaan we de komende zomer op allerlei gebieden grote problemen krijgen.


» Recordtemperatuur in de Haagse Beemden (14-4-2007)
» Weerman Nico Koevoets sprakeloos (15-4-2007)

Trefwoorden: beregenings verbod weersverwachting breda dorst

© 2005-2009 Hans Postelmans