Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

24 mei 2008

PR 5km Dwars door Dongen...

Drukke tijden deze maand. Veel hardloopevenementen waar ik aan de start verscheen.

Een opsomming:

- 1 mei Dauwrennen (7,5km in 43:55 min.)
- 4 mei Haagse Beemdenloop (10km in 1:00:58 min.)
- 10 mei KaaienLoop (5km in 27:06 min.)
- 18 mei Terheijdenloop (10km in 56:07 min.).

En vandaag dan de laatste wedstrijd in mei 'Dwars Door Dongen' in het altijd pittoreske Dongen (5km). Samen met Jeroen en Sven aan de start. Vooraf spreken we af vandaag niet persé voor een PR te gaan. Het is best drukkend warm. Organisatie van dit hardloopevenement is Atledo. De plaatselijke atletiekvereniging. Het parcours van 'Dwars door Dongen' is best saai. Een lang stuk, met op 2,5km een keerpunt. Start en finish is op de atletiekbaan van Atledo. Hilarisch is de plaatselijke speaker (Sjaan Smits) van dit evenement. We herkennen meteen zijn stem als we het Atledo-terrein betreden. Eerder hoorde wij zijn rollende r's in Oosterhout tijdens de Kaaienloop. Zowel Jeroen, Sven als ik verlangen naar de professionele commentatorstem van Frans Jacobs. Wie kent hem niet?

Na de start klamp ik aan bij Sven. Jeroen heeft al rap een behoorlijk tempo te pakken en die zie ik dan ook pas terug bij de finsh. Na ongeveer 2km moet ik Sven laten gaan. Zijn tempo ligt voor mij iets te hoog. Ik loop mijn eigen wedstrijdje wel. Op het 2,5km keerpunt klok 12:36 min. Wow...als ik dit tempo vol kan houden klok ik vandaag misschien toch nog een PR! En zo geschiedde. Mijn eindtijd is wederom een PR. 26:07 min. zegt de klok bij de finish. Maar dat is een bruto tijd. Ik zelf klok een tijd van 26:01 min. en dat is wederom een verbetering van ruim één minuut van mijn beste 5km tijd die ik tijdens de Kaaienloop liep. Op naar de 25 minuten grens. Net als Jeroen (bruto: 22:29 min.) klokte ook Sven (bruto: 24:18 min.) vandaag een persoonlijk record.

Voorlopig zijn er geen trimlopen gepland. De eerstvolgende trimloop staat op 31 augustus op de hardloopkalender. Dan ren ik de 10km tijdens De Dorpsloop in Teteringen. Maaaar...we gaan eerst vakantie vieren.

Trefwoorden: foto's dwars door dongen atletiek

© 2005-2009 Hans Postelmans