Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

30 april 2007

Bootsman en Koninginnedag 2007...

Terwijl Bea en haar gevolg zich een weg baant door twee Brabantse steden (Woudrichem en Den Bosch) en met in haar kielzog de Commisaris van de Koningin, Johanna Rika Hermanna (Hanja) Maij-Weggen besluiten wij om een boottochtje met Bootsman te maken naar het Oranje-vertier in Breda-Centrum. De kindervrijmarkt in het Valkenberg bijvoorbeeld. Daar aangekomen meren we toch maar niet aan vanwege de enorme drukte. We varen door om een rustige singeltocht te maken.

In drie kwartier varen we om Breda-Centrum heen. Op de weg terug naar de haven stuiten we net als vorige week op een opblaasbare motorboot met motorpanne. Als ik vraag of ze het redden om zelfstandig aan de wal te geraken zie ik aan de gezichten op het bootje dat dat niet zal lukken. ,,Geen peddels aan boord", zegt de eigenaar. We slepen de ongelukkigen naar de naarbij gelegen hoge wal laten ze zwaaiend achter. Die redden het verder wel.

Aangekomen in de thuishaven van Bootsman blijken ook hier de festiviteiten nog in volle gang. Een heuse fierljeppenwedstrijd is aan de gang. Geen enkele plaatselijk waaghals komt droog aan de overkant. Het publiek op Spinolaschans geniet hoorbaar.
Bootsman wordt weer netjes ondergedekt en vakkundig vastgelegd aan de wal.


» Koninginnedag foto's
Trefwoorden: oranje bitter koekhappen