Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

03 juni 2007

Bootsman en YAM380S varen samen naar Breda...

Het was alweer een paar weken geleden dat Bootsman de haven van Terheijden was uitgevaren. Vandaag eindelijk weersomstandigheden om (veilig) te varen. Thomas vaarde ook mee met de YAM380S. Jaspers vriendje Pim is ook van de partij. Om het gewicht over de twee boten te verdelen stapt Matthijs over naar de YAM. Hoewel de YAM is uitgerust met de oude 5pk van Bootsman scheert deze knoerthard over het water. Bootsman heeft met de 10pk 4-stroke het nakijken.

Aan het eind van de middag zetten we alle bemanningsleden in Terheijden aan wal. Thomas en ik besluiten om nog even naar Breda de varen. Net buiten de haven (16:28u)wisselen Thomas en ik van boot. Ik in de YAM380S en Thomas in Bootsman. Thomas draait het gas helemaal open. Dan pas blijkt dat door mijn (over)gewicht ik behoorlijk wat snelheid inlever als ik aan het roer van Bootsman zit. Bootsman spuit door het water. Ik trouwens ook. De YAM380S lijkt te blijven versnellen. Binnen een kwartiertje (16:42u) zijn we in Breda. Omdat we om uiterlijk 17:00u in de haven terug willen zijn maken we rechtsomkeert en varen op volle snelheid terug naar Terheijden.


» De foto's
Trefwoorden: vaarroute scheepsbrand evacuatie