Hans Postelmans Breda ©2004-2007
LifeBlog

20 januari 2007

Tien jaar Powerwalking in Haagse Beemden...

Doe een gratis proeftraining

Uit het HBNieuws

Tien jaar geleden introduceerde Cock van Blerck powerwalking in de Haagse Beemden. Een tak van wandelsport waarbij de versnelde wandelpas als basis geldt. Een sport voor iedereen uitvoerbaar. Van hardloper tot de beginnende sporter en waarbij men nagenoeg evenveel calorieën verbrand als bij het hardlopen.

Cock van Blerck is gediplomeerd atletiektrainer, sportmasseur en enthousiast trainer in powerwalking.
Powerwalking is een sport voor iedereen. Voor actieve sporters, beginnende sporters of mensen die maar een beetje van sport houden. Maar ook voor mensen met overgewicht of voor mensen met gewrichtsklachten.

Voetsporen
Tien jaar geleden richtte Cock Van Blerck een powerwalkinggroep op. Snel was de animo zo groot dat de groep in tweeën gedeeld moest worden. Door de grote vraag naar mogelijkheden om powerwalking te beoefenen, trad dochter Anita in de voetsporen van haar vader. Samen wisselen zij de trainingen af. Voor pa Van Blerck een uitkomst. “Als gediplomeerd atletiektrainer en sportmasseur heb ik natuurlijk de nodige ervaring. Maar ook Anita is een gediplomeerd looptrainster. Doordat wij elkaar afwisselen heb ik wat meer tijd gekregen voor andere zaken. En Anita traint de dames op een hele leuke wijze, al zeg ik dat zelf”, zegt Van Blerck enthousiast.

Calorieverbranding
Van Blerck: “Powerwalking wordt ook wel atletiek-walking of speed-walking genoemd. Qua tempo zit je al gauw op zo’n zeven tot negen kilometer per uur. Bij powerwalking stimuleer je de spiergroepen in de heupen, schouders en bovenbenen. Je calorieverbranding neemt toe, je belast je pezen en banden minder dan bij het hardlopen, het is goed voor de hart- en bloedvaten en je versterkt je botstructuur. Wat wil je nog meer?”.
Meer weten? Neem dan contact op met Cock van Blerck (076 5415552) of Anita van Blerck (076 5414007) en maak gebruik van het aanbod om een gratis proeftraining te volgen in de Haagse Beemden.
Trefwoorden: nordic walking