Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

11 juli 2005

Haagse Beemden Digitaal...

Al eerder sprak ik hier over een website waarvan ik 5 jaar de webmaster ben. Haagse Beemden Digitaal (HBD) is een wijksite die zijn world-wide-web-doop in september 2000 kende. Vanaf het prille begin ben ik betrokken met de bouw en het onderhoud. De website is een initiatief van het Bekom, de wijkraad van de Bredase wijk Haagse Beemden waar 30.000 mensen wonen.

Laatst maakte ik een rekensommetje. In deze 5 jaar dat ik webmaster ben van HBD heb ik minstens 1000 (vrijwilligers)manuren per jaar gemaakt om de website actueel te houden. Dan heb ik alleen over mijn eigen manuren. Peter Honig, onze HSL-fotograaf voor het HSL-dossier, steekt net als ik heel veel uren in HBD. Niet eens zo onverdienstelijk. Regelmatig wordt hij gevraagd om presentaties in den lande te geven over de aanleg van HSL-Zuid waarvan hij al jaren de voortgang van de bouw fotografeert..

De komende maanden is er veel werk te doen. Jeroen Thoolen van Netvlies (die de hosting verzorgt van HBD) heeft toegezegd om mee te helpen HBD klaar te maken voor de toekomst.
Dat wil zeggen. Een Content Management System (CMS) waarmee meerdere webmasters aan HBD kunnen werken én een nieuwe frisse layout.© 2005-2009 Hans Postelmans