Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

10 augustus 2005

100 ballonnen boven Breda...

De eerste dag van de 20 editie van de Breda Ballon Fiësta(BBF) zit erop. Vanavond zijn vanaf 5 locaties in Breda 100 heteluchtballonnen opgestegen om het vierde lustrum van de BBF te vieren en hiermee dit unieke evenement officieel te openen.
De twintigste editie van de Breda Ballon Fiësta opende spectaculair met 100 heteluchtballonnen boven Breda. Wubbo Ockels en de burgemeester van Breda, Peter van der Velden, namen plaats in de heteluchtballon van Holland Casino die omstreeks 20.15 uur vanaf het dak van de Chassé-garage het Bredase luchtruim koos. De start van de BBF was hiermee een feit. De organisatoren van het BBF waren er al een beetje bang voor dat de wind op de eerste dag van de BBF niet uit de juiste richting zou waaien. Gelukkig stond wind gunstig waardoor ook de anderen 99 ballonnen in de richting van centrum van Breda werden gedreven. Een prachtig schouwspel boven Breda getuigen deze foto's van de kersverse verslaggever van Haagse Beemden Digitaal, Jeroen Thoolen. Jeroen maakte de foto's vanaf de Grote Kerk in Breda. Ikzelf maakte de opening van de eerste dag van de BBF mee aan de Rietdijk in Breda. Daar vandaan zullen t/m zaterdag 13 augustus dagelijks tientallen heteluchtballonnen opstijgen. Morgen meer over dit jaarlijks terugkerende festijn in de wijk Haagse Beemden in Breda.


»Fotoalbum BBF woensdagavond

© 2005-2009 Hans Postelmans