Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

02 september 2005

Lounchen tijdens het lunchen…

Elke middag wandel ik en twee collega’s tijdens de lunchpauze een blokje om op het industrieterrein waar wij werkzaam zijn. Halverwege onze route stuiten wij donderdag op een wel heel merkwaardige setting. Bij een bedrijf staan zes grote zwarte zitbanken buiten onder een grote boom. Centraal opgesteld staat een tafel met vers fruit en lekkere drankjes. In de gevel staat een groot raam open. Een blik door het raam doet ons vermoeden dat er eten wordt bereidt. Buiten loopt een jonge (mooie) dame die duidelijk als gastvrouw aan het werk is want ze voorziet de mensen op de banken van hapjes en drankjes. ,,Zeker een bedrijfsfeestje”, zeggen we bijna tegelijk tegen elkaar. We wandelen verder zonder er verder aandacht aan te besteden.

Een paar uur later zien we deze zelfde jonge dame bij onze receptie verschijnen met een tiental menukaarten. Om uit te delen zegt ze vriendelijk. ‘De Oase, more than just lunch’, kopt de menukaart. Geen bedrijfsfeestje dus. De Oase kende die donderdag zijn ‘Preopening’ van de lunchroom/bezorgservice. Omdat de menukaart en, eerlijk is eerlijk, de jonge dame onze nieuwsgierigheid had gewekt zijn we vanmiddag tijdens onze lunchpauze een kijkje gaan nemen bij de lunchroom ‘de Oase’.

Als we er arriveren zitten er al enkele mensen aan een broodje. We ploffen neer op de brede (en zachte) banken. ,,Goedemiddag, kan ik jullie helpen?”, zegt de jongedame van gisteren vriendelijk tegen ons.”. Jazeker! We bestellen drie Panini’s (knapperig stokbroodje, wit of bruin) met kipsaté en satésaus als beleg. Tijdens het wachten raken we aan de praat met de jongedame die Tamar heet. ,,Vanwaar dit initiatief op het industrieterrein”, vraag ik. ,,Een idee van de eigenaren van het cateringbedrijf Immoral.
We verzorgen de complete catering voor bedrijven en particulieren. In dit pand is de centrale keuken van het bedrijf gevestigd. Om de keuken optimaal te benutten startten we naast de catering een bezorgservice en een lunchroom hier op industrieterrein Vosdonk. De lunchroom is nog niet klaar. Daarom lunchen we nu nog lekker buiten. Zeg maar lounchen tijdens het lunchen”, zegt ze lachend. De broodjes zijn verrukkelijk én helemaal niet duur.

De Oase is gevestigd aan de Florijnstraat 20 te Etten-Leur (Vosdonk Zuid). Vanaf 11.30 tot 13.30 uur kun je er lunchgerechten, fruitsappen, drankjes en fingerfoods bestellen en afhalen. Of, net als wij, gewoon ter plekke opeten. Wat ons betreft is de Oase een echte aanrader!





© 2005-2009 Hans Postelmans