Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

25 september 2005

Vandaal bestendig...

Uit het Haagse Beemden Nieuws

Wethouder Janus Oomen heeft donderdag 25 augustus het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade Breda en de BSW bij de Asterdplas officieel geopend.

Door Hans Postelmans

Het nieuwe ronde gebouw aan de Asterdplas staat er al een tijdje. Het gebouw is zelfs al vanaf april van dit jaar in gebruik genomen door de Reddingsbrigade en de BSW. Mede door de lange vakantieperiode is deze officiële opening van het gebouw uitgesteld tot na de zomervakantie. Donderdag was het dan toch zover. Wethouder Janus Oomen opende donderdag het nieuwe onderkomen van de Reddingsbrigade en de BSW officieel.

Pantser
De Reddingsbrigade, die in de zomermaanden bij warm weer toezicht houdt aan de Asterdplas, is zeer blij met hun nieuwe “gepantserde” onderkomen dat o.a. een toilet en een E.H.B.O-ruimte bevat. De gemeente heeft de buitenkant van het nieuwe gebouw laten bekleden met pantser van stalen roosters om zo vandalisme en graffiti te voorkomen.

Jarenlange overlast
De nieuwe huisvesting voor de Reddingsbrigade en de BSW aan de Asterdplas is mede tot stand gekomen door een ‘jarenlange’ lobby van de wijkraad BEKOM bij de gemeente Breda. Er is jarenlang veel overlast rondom de eerdere huisvesting van de Reddingsbrigade en de BSW in de zeecontainers geweest. Volgens het Bekom was niet alleen de overlast rondom de zeecontainers was een bron van klachten en ergernis. Ook het uitzicht op de zeecontainers, vol gekliederd met graffiti, was een doorn in het oog van de bewoners in de wijk Asterd
De zeecontainers zijn nog wel aanwezig aan de Asterdplas maar zijn verplaatst en half ingegraven en daardoor aan het zicht van de direct omwonenden en vandalen onttrokken.

Bezwaren
Bert van Nijnatten wil de inbreng van de wijkraad BEKOM niet ontkennen maar volgens hem kwam e.e.a. pas in beweging nadat de gemeente Breda vond, dat zij d.m.v. een bouwvergunning de lelijke zeecontainers als huisvesting zou moeten gaan legaliseren. Hierop zijn door BBC De Asterd en formeel enkele bewoners, waaronder Bert van Nijnatten, bezwaren bij de gemeente ingediend. Uiteindelijk leidde dit tot de afwijzing van de bouwvergunning (na zitting van de bezwarencommissie) en is er in (onofficieel) overleg met gemeente om tot een andere oplossing. Namelijk een net en permanent paviljoen. ,,vervolgens is er nog de kwestie van de portocabines geweest, waarna pas overleg voor een definitieve huisvesting met BEKOM, gemeente, reddingsbrigade, architect en bewoners is gestart en het nieuwe onderkomen is gerealiseerd”, aldus van Nijnatten.

Met de ingebruikname van dit opvallende gebouw hopen de gemeente, wijkraad en bewoners van Asterd dat de jarenlange overlast rondom de nieuwe huisvesting van de Reddingsbrigade en de BSW tot het verleden zal behoren.

»Reddingsbrigade Breda
»BSW Breda
»Bewoners Komitee Haagse Beemden(BEKOM)
»Gemeente Breda


© 2005-2009 Hans Postelmans