Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

21 oktober 2005

Waar stond ie ook alweer..?

Heeft u dat ook wel eens? U parkeert uw auto in een parkeergarage en gaat lekker de stad in. Na een paar uurtjes shoppen wilt u uw auto weer ophalen. Waar stond ie ook alweer?
Na enkele minuten heeft u uw heilige koe gelukkig tussen de honderd verschillende auto’s weer teruggevonden.
Bij Broekman Automotive arriveren jaarlijks 250.000 auto’s om vandaar vervoerd te worden naar de dealers. Op het immense parkeerterrein van 750.000 m2 in Rotterdam staan altijd zo’n 40.000 auto’s geparkeerd waar zij wachten op hun bestemming. Om de problemen die u ondervindt bij het terugvinden van uw auto te voorkomen worden deze 40.000 auto’s voorzien van actieve RFID-tag (RadioFrequency IDentification).

De tags zijn voorzien van een batterij en zenden constant een signaal uit dat op honderden meters afstand is uit te lezen. Door 125 RFID-antennes op het immense parkeerterrein te plaatsen is het mogelijk om een auto op enkele meters nauwkeurig te traceren (Real Time Locating System). Op dit moment worden de auto’s nog voorzien van een barcode om ze te identificeren. Omslachtig omdat de auto’s stuk voor stuk geopend dienen te worden. Daarnaast moeten de medewerkers handmatig de locatie invoeren. Hier worden nogal eens fouten mee gemaakt. Probeer dan maar eens die zilvergrijze Opel Zavira terug te vinden tussen die duizend andere identieke andere modellen met dezelfde kleur. Door de toepassing van RFID behoren deze problemen tot het verleden. Het is een kwestie van enkele jaren dat er in uw auto ook een RFID geplaatst wordt. Dan kunt u uw auto altijd terugvinden met behulp van uw navigatie op uw mobiele telefoon of PDA.

Pfff…gevonden!

» RFID: Radio Frequency Identification
» RTLS: Real Time Locating System
» EPIC: RFID Privacy Page

Trefwoorden: parkeerbon parkeerwachter barcodescanner

© 2005-2009 Hans Postelmans