Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

17 november 2005

Besmet...

De tellerstand van mijn popupblocker, onderdeel van de Google desktop, is de laatste weken exorbitant gestegen. Waar deze popupactiviteit zomaar ineens vandaan is gekomen was niet geheel duidelijk. ,,Is vast spyware. Dat probleem los ik in een oogwenk op”, was mijn gedachte. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik besmet geraakt zou zijn na bijvoorbeeld het installeren van software. Na een grondige scan met diverse spywareverwijdertools bleek ik helemaal niet besmet. Geen enkele aanwijzing dat de popups tevoorschijn komen door enige vorm van spyware.
Deze week las ik bij Jeroen Thoolen dat popups ook gegeneerd kunnen worden door de (nieuwe) Webstats4uteller (voorheen Nedstat). Blijkbaar bevat de javascriptcode waarmee je bezoekersstatitieken vastgesteld worden een regel die de popups doen verschijnen. Hoogst irritant.
Een simpele oplossing draagt Jeroen Thoolen ook aan. Gewoon je oude (Nedstat)code gebruiken. (Niet door mij getest)

Trefwoorden: aids hiv virus griepprik

© 2005-2009 Hans Postelmans