Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

22 november 2005

Gekort door schoolrapport..?

Volgens goed gebruik worden door juffrouwen en meneren ouders periodiek bijgepraat over de schoolvorderingen van hun kinderen. Vanavond staan de eerste 10-minutengesprekken van dit schooljaar op de rol waarbij ook het eerste schoolrapport van dit schooljaar zal worden overhandigd. Matthijs (groep 5) en Jasper (groep 2) zullen dan het onderwerp van gesprek zijn. Over Jasper maken we ons geen zorgen. Die is pas 5 en zou, indien nodig, nog een jaar mogen kleuteren. Voor Matthijs daarentegen liggen de zaken iets anders. De voorgaande (school)jaren doorliep Matthijs fluitend én met tien vingers in de neus. In groep 1 t/m groep 4 was er geen enkele wanklank te horen van een meneer of juffrouw in de tot vanavond welgetelde acht 10-minuten gesprekken.
Voor het 10-minuten gesprek van vanavond hebben we zo onze twijfels. Althans, moeders en ik hebben een ondefinieerbaar voorgevoel. Aan de capaciteiten van Matthijs twijfelen we niet. Wel aan zijn inzet voor sommige vakken waarvan hij al meerdere malen heeft aangegeven dat hij ze ‘stom’vindt. En wat Matthijs ‘stom’vindt zal Matthijs doorgaans weinig tijd aan besteden. Het 10 minutengesprek van vanavond zal dus van belang zijn of Matthijs het komende semester thuis zal worden gekort op zijn computer- en internettijd of dat dit voor Matthijs heel belangrijke tijdverdrijf zal worden uitgebreid.

Update: De rapporten zijn binnen en geëvalueerd. Om een lang verhaal kort te houden. Geen gekort op reeds verworven pc-gebruikersrechten! Onze jongens doen het buitengewoon goed op school. En het rapport van Matthijs? Een tien met een griffel...(zegt een hele trotse vader).

» KBS de Kievitsloop

Trefwoorden: pak slaag

© 2005-2009 Hans Postelmans