Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

03 februari 2006

Kart gezocht..!

Vandaag was het dan eindelijk zover. Matthijs zijn feestje. Vorig jaar kon Matthijs zijn verjaardagsfeestje door omstandigheden niet door gaan. Met dat gegeven mocht Matthijs dit jaar uit de band springen. En dat deed hij met verve. Al maanden voor zijn 9e verjaardag had Matthijs zijn plannen gemaakt. Hij wilde graag karten met zijn beste maatjes. En daar heeft Matthijs er veel van. Maar liefst zeven vriendjes werden enige tijd geleden uitgenodigd om vandaag 12 minuten in de rondte te rijden bij de plaatselijk kartbaan. Eerst wordt droog geoefend. Dan, voorafgaand aan de heats, worden de mannen eerst in een raceoverall gehesen. Daarna volgt een korte maar gedegen spoedinstructie van de baanmarchall over de geldende veiligheidsaspecten op een kartbaan. Alle seinvlaggen worden besproken. Verder wordt de coureurs ingeprent dat het niet wenselijk is om tegelijk de gas en de rem te bedienen. Omdat er maximaal vijf kinderkarts de baan op mogen worden Matthijs zijn maatjes verdeeld over twee heats.

De rijders popelen van ongeduld en willen zo snel mogelijk de baan op. Prima! Maar niet voordat iedereen voorzien is van een bodyprotector, een soort Hans en een vette helm.
De heats verlopen voorspoedig. Na een zeer voorzichtige start van alle F1-coureurs in spé worden de gemeten rondetijden naarmate de race vordert sneller en sneller. Na afloop van de twee heats blijkt de coureur met de toepasselijke naam 'Snelheidsduivel' (in het dagelijkse leven Paultje geheten) de snelste rondetijd (41,78 sec.) te hebben geklokt. Bravo!
Matthijs klokt in de allerlaatste ronde de tweede tijd (45.10 sec.) Na afloop komen al snel de sterke verhalen boven tafel waarop inmiddels de frieten en frikadellen zijn uitgeserveerd. Matthijs krijgt als jarige een toepasselijke trofee mee naar huis. Een heuse band van een kart. ,,Kan je de rest van de kart er zelf bij kopen", zegt de baanmarchall er lachend bij...
Iemand nog een kartje met maar drie banden in de garage staan?» Alle kartfoto's
» Indoorfun

Trefwoorden: F1 jos verstappen kartbaan grindbak

© 2005-2009 Hans Postelmans