Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

28 mei 2006

Aan mijn lieve vrouw...

1. Van 9 Juni t/m 9 juli 2006, is het de bedoeling dat je de sportsecties van de kranten leest, zodat je op de hoogte bent van wat er gebeurt met betrekking tot de World Cup 2006, zodat je kan meepraten in een discussie. Als je dit niet doet, bestaat de kans dat je kwaad wordt aangekeken, of totaal wordt genegeerd. AUB niet klagen als je geen aandacht krijgt.

2. Tijdens de World Cup is de televisie van mij, de hele tijd, zonder uitzonderingen. Als je ook maar naar de afstandsbediening kijkt, ben je een oog kwijt !!!!!

3. Mocht je tijdens een wedstrijd voor de tv langs willen, dan mag dat, mits je dit kruipend over de vloer doet, zonder mij te storen. Wanneer je besluit om naakt voor de tv te gaan staan, zorg dan dat je daarna gelijk weer je kleren aandoet, want als je een koutje vat, heb ik geen tijd om je naar een dokter te brengen of je te verzorgen tijdens de World Cup.

4.Tijdens de wedstrijden ben ik doofstom en blind, behalve als ik iets te drinken of te eten nodig heb. Je bent gek als je denkt dat ik naar je luister, de deur open ga doen, de telefoon opneem, of, indien aanwezig, een van de kinderen opraap als die hard op de grond is gevallen.....Dat gebeurt niet !!!

5. Het is belangrijk dat je er te allen tijde voor zorgt dat er minimaal 2 sixpacks bier in de koelkast staan, er voldoende chips in de kast ligt en dat je je gedraagt als er vrienden van mij voetbal komen kijken. Als tegenprestatie mag jij dan de tv gebruiken tussen 00.00 uur en 06.00 uur, behalve als er een herhaling van een goede wedstrijd is...

6. AUB !!! Als ik boos of verdrietig ben, omdat mijn favoriete land aan het verliezen is/ verloren heeft zeg dan NOOIT : Het is maar een spelletje, of : geen zorgen, de volgende wedstrijd winnen ze. Wanneer je dit soort dingen zegt, maak je mij alleen maar bozer en ga ik minder van je houden. Bedenk dat je nooit meer van voetbal zult weten als mij en je troostende woorden dus alleen maar averechts zullen werken en leiden tot een scheiding...

7. Je bent welkom om 1 wedstrijd samen met mij te bekijken en je mag in de rust tegen me praten, maar alleen tijdens de reclame en als de score gunstig is. Ik benadruk dat dit voor 1 wedstrijd is. Je kan de World Cup dus niet gebruiken als excuus om meer tijd samen door te brengen.

8. De herhalingen van de doelpunten zijn erg belangrijk. Het kan mij niet schelen dat ik ze al gezien heb, ik wil ze weer zien. Heel vaak..

9. Vertel je vrienden geen baby's te krijgen, of kinderfeestjes te geven of andere bezigheden die mijn aanwezigheid vereisen te organiseren, want :

a) Ik kom niet
b) Ik kom niet
c) Ik kom niet

10. Mocht 1 van mijn vrienden bellen om op zondag voetbal bij hem thuis te kijken, dan gaan we gelijk!

11. De dagelijkse hoogtepunten uitzendingen op tv elke avond, is net zo belangrijk als de wedstrijden zelf. Durf niet te zeggen "Maar dit heb je toch al gezien...laten we overschakelen op 1 van mijn favoriete uitzendingen" want het antwoord zal zijn: "Kijk bij regel 2 van deze lijst"

12. En als laatste : Houd opmerkingen als "Gelukkig is het WK maar 1 keer in de 4 jaar" voor je. Ik trek mij toch niets aan van deze opmerking, want na het WK beginnen De Eredivisie, de Serie A, de Primera Division, de Premier League etc, etc, etc. toch weer.

Bedankt voor je medewerking schat,

Je liefhebbende man Hannes


UPDATE: 29 mei 2006 - Vrouwen strijden tegen WK-gekte (BNdeStem)

UPDATE: 30 mei 2006 - Zojuist antwoordde mijn vrouw als volgt


1. Weg met het WK, voor eens en altijd.

2. We laten ons niet meer buitenspel zetten.

3. Gras is voor koeien: je bent een rund als je voetbalt.

4. Een bal in huis = een bal eraf.

5. Elk uur voetbal op televisie moet gecompenseerd worden met twee uur Sex and the City / Friends / Desperate Housewives. Prime time.

6. De VVN zal alles in het werk stellen om haar standpunten duidelijk te maken. Demonstraties, publieksacties, handtekeningenacties... de VVN sluit niets uit.

7. Elk doelpunt van het Nederlands elftal dient gecompenseerd te worden met een middag shoppen. Op kosten van de man.

8. Elk oranje kledingstuk (incluis sjaaltjes, petten en andere wansmaak) van de man wordt bestraft met een week vrouwenstaking. Rekenvoorbeeld: shirtje + oranje hoofddeksel = twee weken droog staan.

9. In de kroeg voetbal kijken dient altijd gevolgd te worden door een uitgebreid ontbijt op bed. Schoon, geschoren, gewassen en nuchter.

10. Alle afstandsbedieningen in huis vallen onder direct gezag van de VVN.

11. Een van deze of elke andere overtreding in de geest van deze regels, en we zijn weg met WK!» Weg met het WK
» Ff geen voetbal
» De Linker ik
Trefwoorden: bal in huis = bal eraf vrouwenlogica buitenspel

© 2005-2009 Hans Postelmans