Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

28 juni 2006

Opsporing verzocht...

Ongeveer een maand geleden meldde ik mijn mobiele telefoonnummer aan bij de sms-alertdienst in Breda. Bij (naderend)onraad krijg ik van de politie een smsje met nadere gegevens omtrent de calamiteit. Vanmiddag ontving ik het eerste alert-smsje. Dat het menens was blijkt uit de berichtgeving op nu.nl.
Jongetjes ontkomen aan ontvoering
Uitgegeven: 28 juni 2006 17:05

PRINSENBEEK - De politie in het district Breda is op zoek naar twee mannen met een Belgisch accent die dinsdagmiddag en woensdagmorgen geprobeerd zouden hebben twee jongens in Prinsenbeek te ontvoeren. De mannen reden in een rode cabriolet met een Belgisch kenteken. Ze probeerden de kinderen hun auto in te praten en grepen hen vast. De jongetjes wisten zich los te rukken en konden ontkomen. Dat heeft de politie woensdagmiddag meegedeeld.

De eerste poging betrof een jongen van 8 jaar. De mannen spraken het kind bij een basisschool aan de Schoolstraat aan. Dezelfde auto is woensdagmorgen weer in die buurt gezien. De tweede poging vond woensdagmiddag rond een uur plaats op de Pastoor Oomenlaan. Daar reed de bestuurder een 11-jarig knul op diens fiets klem. Ook deze jongen kon vluchten.

SMS-alarm
De politie heeft woensdagmiddag via een sms-alarm de daarop aangesloten bewoners in een straal van 10 kilometer rond Prinsenbeek gevraagd om naar de daders uit te kijken. De politie is zelf ook naar hen op zoek.
Aan het begin van de avond ontving ik een tweede smsje. Zaten de boefen achter slot en grendel? Helaas niet. Het smsje luidde als volgt:
Bedankt voor het uitkijken naar een rode cabriolet met daarin 2 mannen die kinderen proberen mee te lokken. Diverse auto's bekeken. Onderzoek wordt voortgezet.
Het eerste ontvangen sms-alert heb ik direct doorgestuurd naar Jolleke. Gelukkig..., Jasper is spelen bij een vriendje en Matthijs is gewoon thuis.



» Brabantse politie breidt sms-alert uit
» Politie Midden- en West-Brabant
» Emexus smsdiensten





Trefwoorden: kinderlokker snoepje





© 2005-2009 Hans Postelmans