Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

11 augustus 2006

Bootsman (bijna) kopje onder...

Door omstandigheden en vakantie in het buitenland is Bootsman al twee maanden niet van zijn aanlegplaats vandaan gekomen. In die twee maanden is er (weet ik nu) een boel nattigheid gevallen.

Gisteren was ik voor een uitgebreide inspectie van Bootsman in de haven waar hij ligt afgemeerd. Bij een eerste aanblik (van enige afstand) leek alles in orde. Maar bij een tweede aanblik (van dichtbij) werd duidelijk dat Bootsman water maakte en dat hij dat al geruimde tijd deed. Het achtersteven van Bootsman stak nog maar 10 centimeter boven het water uit terwijl de boeg wilde opstijgen. Een inspectie onder het dekzeil wees al snel uit dat er zeker 200 ltr. water in de ruimen van Bootsman stond. Met behulp van een bouwemmer (Gamma?) van Jeroen (de Waterman had last van een waterzak) lag Bootsman na een half uurtje Markwater scheppen weer horizontaal in het water.

De boosdoeners van deze wateroverlast zijn de zandzakken. Of beter gezegd, het ontbreken ervan. De zandzakken behoren te hangen aan het dekzeil aan stuur- en bakboordzijde. Door het gewicht trekken ze het dekzeil mooi strak waardoor hemelwater geen kans krijgt om waterzakken op het dekzeil te vormen bij hevige regenval. Blijkbaar zijn de plasticzakken waar het zand in zat door invloed van het havenwater vergaan. Dit weekend dus nieuwe zandzakken maken die wat langer meegaan want er komt nog een boel water uit de hemel volgende week (zegt Erwin Krol).


» Foto's 'Veel hemelwater'
» Bootsman gedoopt en te water gelaten
Trefwoorden: knmi waterhoos schipbreuk boegdeur

© 2005-2009 Hans Postelmans