Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

19 november 2006

Treinen botsen op HSL-Zuid traject...

Ouders en leerlingen Kievitsloop gered

Ruim 200 ouders en leerlingen van de kievitsloop zijn zaterdag uit hun benarde situatie gered nadat een Thalys op een werktrein was gebotst op het HSL-traject ter hoogte van grenspost Hazeldonk. Niemand van de Kievitsloop raakte gewond.

Zaterdag 18 november is tijdens een grootschalige internationale rampenoefening 'Grensweg' een botsing met een Thalys en een werktrein geënsceneerd. Ouders en leerlingen van KBS Kievitsloop verbleven allemaal in de Thalys en fungeerden als figurant. Nederlandse en Belgische hulpdiensten werkten nauw samen om de vele gewonden en doden uit de werktrein te bergen. In de werktrein bevonden zich vijftien doden, vijftien zwaargewonden en zestig gewonden.

De hulpdiensten waren met 900 manschappen in touw bij deze reddingactie. Bij de oefening zijn veertig brandweervoertuigen, dertig ambulances en andere medische hulpverleningswagens en een kleine dertig politievoertuigen ingezet. Een helikopter filmde de oefening vanuit de lucht.

Nadat alle doden waren geborgen en alle gewonden waren gestabiliseerd werd omstreeks 12.00 uur begonnen met het evacueren van de Kievitsloop-figuranten. In groepjes van zes mensen werden zij onder begeleiding van de politie naar een veilige plaats gebracht. Omstreeks 13.00 uur waren alle ouders en leerlingen van de Kievitsloop uit hun benarde situatie gered.


» Foto's Rampenoefening Grensweg
» Kbs Kievitsloop
» HSL-Zuid (Peter Honig)
Trefwoorden: hslzuid hsldossier

© 2005-2009 Hans Postelmans