Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

20 maart 2007

Voorlopig geen postkantoor op Heksenwiel...

Het zal zeker nog maanden duren voor er weer en postkantoor op WC Heksenwiel gevestigd zal zijn. Tot die tijd zijn de bewoners van de Haagse Beemden aangewezen op het postkantoor op De Berg, De Donk of die op WC Moerwijk.

Twee weken geleden sloot het postkantoor zijn diensten op het winkelcentrum met onmiddellijke ingang. Een geschil tussen Postkantoren BV en de exploitant waar het postkantoor gevestigd was lag daaraan ten grondslag.
De alternatieven in de Haagse Beemden of in Breda-Noord zijn volgens wijkraad Bekom niet voor iedereen eenvoudig te bereiken. Bekom: ,,Vooral ouderen en mensen met beperkingen zijn aangewezen op het postkantoor op het winkelcentrum”.

Hoewel Postkantoren BV direct na de sluiting van het postkantoor heeft toegezegd dat er met spoed naar een alternatief gezocht zal worden lijkt het erop dat het nog wel even kan duren voor het postkantoor op winkelcentrum Heksenwiel weer open gaat. Volgens Postkantoren BV zal na het vinden van een exploitant het zeker nog drie maanden duren voor het postagentschap open kan gaan. Deze tijd is nodig voor het aanvragen van alle vergunningen, het aanpassen van de winkel en het opleiden van personeel.

Onderwijl vragen veel bewoners van de Haagse Beemden zich af waarom het allemaal zo lang moet duren voor er een nieuwe locatie voor het postkantoor gevonden is. Jan de Graaf (63) heeft een tip: ,,Waarom vestigt TPG-post geen postkantoor in Zorgpunt Heksenwiel? Daar is plaats genoeg en het ligt vlak naast het winkelcentrum. Wat de ouderen betreft, een prachtlocatie!”

In 2003 sloot het postkantoor op winkelcentrum ook al abrupt zijn deuren. Toen vanwege een onderzoek in een fraudezaak tegen de toenmalige uitbater van de videotheek. De Bredase politiek bemoeide zich er zelfs mee en pleitte voor een snelle heropening van het postkantoor. Het duurde toch nog ruim een jaar voor er weer een postkantoor zijn deuren op WC Heksenwiel opende.


Trefwoorden: pinfraude

© 2005-2009 Hans Postelmans