Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

09 maart 2007

Bahvigne NEE..! OF Bouvigne JA..!

Pal naast de parels van Breda, kasteel Bouvigne en het Markdal, dreigt wat van onschatbare waarde is om zeep gebracht te worden en te veranderen in één grote bouwput. Het Waterschap Brabantse Delta heeft haar zinnen gezet op nieuwbouw. Een kantoorkolos van maar liefst 165 meter lang en 15 meter hoog. Terwijl het Waterschapskantoor per direct kantoorruimte kan huren elders in Breda.

Het vaste voornemen om op één van de meest gezichtsbepalende locaties te midden van de natuur te gaan bouwen heeft velen onaangenaam verrast. Het gevoel van onbehagen onder de bevolking en omwonenden is groot. Onacceptabel, onrendabel,onvoorstelbaar en vooral onwenselijk zo luiden de reacties. En net zo onzinnig als de grootschalige en zeer uitgebreide nieuwbouw van het aan de Duivelsbruglaan gelegen kleinschalige serviceflatcomplex Marckhoek. Met als gevolg een enorme toename van bouw-, woon /werkverkeer. Ongewenst dus. Maar zeker niet onafwendbaar!

Kortom: Het beschermde natuurgebied het Markdal en de directe omgeving komen steeds meer onder stuk te staan. Ter bescherming van het Markdal en directe omgeving is de vereniging Vrienden van het Markdal en buitenplaats Bouvigne opgericht. Deze Vereniging stelt zich tot doel: De bevordering en het in stand houden van de landschappelijke, cultuur historische en ecologische waarden van het Markdal en omgeving, meer in het bijzonder van de buitenplaats Bouvigne.

Word ook lid van de belangenvereniging. Een vereniging die zich met man en macht tegen de plannen van onze gemeente wil verzetten. Met alle juridische middelen. Dat kost geld. Word lid! Meld u aan als u ook kiest voor Bahvigne nee! Bouvigne ja!» Website Vrienden MarkdalTrefwoorden: ijsvermaak mastbos speelbos

© 2005-2009 Hans Postelmans