Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

05 maart 2007

Last van spam? Ik niet meer...

De blog "New in Gmail: The Mail Fetcher" van Leon Krijnen trok vorige week mijn aandacht. Vijf pop3-mailboxen beheren met Gmail. Zow...dat is handig.

Dagelijks beheer ik een boel emailadressen. Ik gebruik daarvoor Eudora van Qualcomm als emailcliënt. Op zich een erg prettig mailertje met veel handige en vooral zinnige toeters en bellen. Helaas werkt de spamfilter van Eudora niet naar behoren. Spammail, een paar honderd per dag, komt regelmatig in mijn inbox terecht en erger nog, ook vice versa.

Gmail gebruik in vanaf het allereerste begin (2004) dat deze (beta)emaildienst van Google beschikbaar kwam. Via Ebay kocht ik toentertijd voor $8,00 tien invites. Voor elk lid van ons gezin maakte ik een Gmailaccount aan. Daarnaast nog enkele accounts voor abonnementen en ander gebruik. Niet lang nadat ik de eerste mailtjes met Gmail verzond kwamen de schooimailtjes bij me binnen. Of ik deze lieden van een invite kon voorzien. Wie het netjes en beleeft vroeg kreeg er één. Met tien Gmailaccounts kreeg ik immers invites bij de vleet om cadeau te doen. Ook bovengenoemde Leon Krijnen voorzag ik zo van een invite. Zelfs enkele collega's bij hem op de internetredactie van BN/DeStem hielp ik zo op weg naar een Gmailaccount.

Even was ik bang dat het alleen zou werken in een Engelstalige omgeving van Gmail. Maar nee hoor, eergisteren stelde ik in mijn gmailaccount, die 'Dutch' als basisinstelling heeft, vijf pop3-mailboxen in. Nu twee dagen later zou ik het niet meer anders willen. 99,9% van de spam komt daadwerkelijk in de spambox terecht. Wat wel door de spamfilter heen komt wordt met twee muisklikjes naar de eeuwige spamjachtvelden verwezen. Wat kan het leven toch mooi zijn.

P.S. Google verhoogde in een paar stappen de laatste drie jaar de opslagcapaciteit van Gmail van 1GB naar 2,8GB nu. Daar is vast nog niet de rek uit want 2,8GB is met 'Get mail form FIVE other accounts' door mij zo opgebruikt.


» Mailfetcher in Gmail instellen
» 30Gigs.com (Gratis 30GB ruimte)
» Mailnation (Gratis 1000GB=1TB ruimte) HOAX!
» Spam meldenTrefwoorden: spam voorkomen

© 2005-2009 Hans Postelmans