Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

05 maart 2007

A.S.S.P...

Mijn strijd tegen spam deed ik gisteren op deze blog uit de doeken. Gelukkig komt er nu ook hulp van buitenaf. Via E-dot host ik een behoorlijk aantal domeinen. De spam die via de mailservers van E-dot tot mij komt is aanzienlijk. Tenminste tot gisteren. Want sinds gisteren is er een nieuw anti-spam en virus systeem werkzaam op de hostingpakket-webservers van E-dot. Dit omdat de oude manier (SpamAssassin) naar hun insziens teveel spam door liet. Door de toename van spam de afgelopen maanden was het volgens E-dot tijd voor een betere oplossing om de overlast van spam tegen te gaan. Het nieuwe wapen tegen spam heet A.S.S.P.

Catch-all
De meest ingrijpende wijziging is dat per direct alle catch-all accounts zijn uitgeschakeld. Door de reusachtige toename van woordenboek-spam (nieuw woord?) in de laatste tijd (willekeurige_woorden@mijndomein.nl waar naar wordt gespamd) zorgden de catch-all accounts voor zoveel overlast voor de gebruikers op de server dat deze zijn uitgezet.

Spamfilter
De tweede wijziging die E-dot heeft doorgevoerd is dat het in cPanel(beheergedeelte) een nieuw beheergedeelte beschikbaar is die helemaal gericht op het bestrijden van spam en virussen in mijn mailbox. In het cPanel kan ik de logbestanden zien van email die geweigerd is en lezen hoe ik de spamfilter beter kan maken door bijvoorbeeld spam die door de filters is heen gekomen door te sturen naar de spamfilter van E-dot. Ook kan ik, indien ik daar behoefte aan heb, in het beheergedeelte zelf spam-methodes uitschakelen indien ik vind dat de spamfilter te goed zijn werk doet.

Zelflerend
E-dot zegt dat in de eerste 18 uur dat de spamfilter in werking is deze al voor meer dan 95% spam gefilterd heeft. En dat percentage kan alleem maar meer worden omdat volgens E-dot de spamfilters zelflerend zijn.

Wordt vervolgd...
Trefwoorden: junkmail viagra rolex

© 2005-2009 Hans Postelmans