Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

12 oktober 2007

Marathon Brabant...

Alweer vijf maanden geleden liep ik de 5.5km tijdens de 21ste editie van de Terheijdenloop. 33:44 min. klokte ik voor deze afstand. Oké, geen toptijd maar wel een overwinning op mij zelf. Na de Terheijdenloop raakte het rennen uit beeld. Geen tijd of gewoonweg geen motivatie om de loopschoenen aan te trekken. Vier weken geleden heb ik samen met Louis en Jeroen het rennen weer op gepakt. Ik voor de lol en Louis en Jeroen als voorbereiding op De Tien van 't Aogje en de Bredase Singelloop trachten we twee keer per week te rennen. Helaas lukt dat niet altijd.

Knop om
Tijdens deze hardloopsessies lukt aanhaken bij die gasten voor geen meter. Leeftijdverschil en vooral (over)gewicht zijn daar debet aan. Vorige week ging bij mij de knop om. Bij het zien van al die duizenden hardlopers tijdens aan de 7,5km van de Bredase Singelloop besloot ik om écht in training te gaan.

Hardloopfrequentie
Afgelopen maandag de daad bij het woord gevoegd en de looptraining hervat. Een keer per week rennen zet voor mij geen zoden aan de dijk. Dat heb ik al proefondervindelijk vastgesteld. De hardloopfrequentie moest dus omhoog. Deze week liep ik al drie keer. En ik merk echt dat ik vorderingen maak. Ik verheug me zelfs op mijn komende hardloopavond.

Brabant Marathon
Dinsdag heb ik me, net als Jeroen, ingeschreven voor de 5km van de Marathon Brabant in Etten-Leur op zondag 28 oktober. Tot die tijd kan ik nog zeker acht keer hardlopen. Daarin meegerekend is een verkenningsloop in Etten-Leur. Een tijd binnen de 30 minuten is 28 oktober mijn target. Gaat me lukken!

Trefwoorden: foto's marathon brabant trainingschema

© 2005-2009 Hans Postelmans