Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

20 mei 2007

Diepe buiging...

Vandaag was de dag. 5,5km hardlopen tijdens de 21ste editie van de Terheijdenloop. Al maanden trainen Louis, Jeroen en ik tweewekelijks om onze conditie op peil te brengen. Bloedfanatiek zijn we. Tijdens onze looptrainingen is wel duidelijk gebleken dat Louis de beste loper is van ons drieën. Met Jeroen vlak achter hem. Ik sukkel er achteraan op gepaste afstand. Geen probleem hoor! Ik loop mijn eigen wedstrijd. Twee weken geleden liepen Louis en Jeroen al een vijf kilometer tijdens de Haagse Beemden Loop. Niet onverdienstelijk. Beiden zetten een scherpe tijd neer. Ikzelf liep die dag de familieloop met Matthijs en Jasper. Drie rondjes van twee kilometer in een heel rustig tempo.

Tergend langzaam
Het parcours dat we vandaag gaan lopen verkende we eerder deze week al. Ik neem me voor dat mijn eindtijd maximaal 35 minuten zal worden. Moet te doen zijn. Louis en Jeroen gaan voor een tijd binnen de 30 minuten. De start van honderden atleten gaat moeizaam en tergend langzaam. Tegelijkertijd starten namelijk ook de lopers voor de 10 en 15km. Een drukte van jewelste dus. 21 seconden na het startschot passeer ik met buiknummer 288 de mat die middels de ChampionChip mijn netto tijd zal registreren.

Verzorgingspost
Louis en Jeroen zijn al snel uit mijn gezichtsveld verdwenen. Geen probleem. Ik loop mijn eigen tempo. De eerste kilometer loop ik in 6 minuut 40. Dat kan sneller realiseer ik me omdat de start extra tijd heeft gekost. Kilometer 2 en 3 klok ik op 6 minuten en een paar seconden. Prima tempo. Op het 3km punt tref ik een verzorgingspost. Een welkome verkoeling. Bekertje water en een doorweekte spons krijg ik aangereikt. Nooit gedacht dat ik zo blij met een kletsnatte spons kon zijn.

Kopwerk
Kilometer vier gaat wat minder door de warme omstandigheden. Deze hele kilometer is er geen schaduw te bekennen. ruim acht minuten doe ik erover. Duidelijk een fiks dipje. De laatste kilometer weet ik aan te haken aan een meneer en mevrouw. Hun tempo ligt me wel. Halverwege passeer ik de twee om ook wat kopwerk te doen. Samen lopen we naar de finish en weten er zelfs nog een sprintje uit te persen.

Diepe buiging
Louis en Jeroen zijn natuurlijk al gefinisht. Prachtige tijden hebben ze gelopen.
Jeroen klokte een 27:03u. De zesde tijd. Geweldig!
Louis klokte zoals verwacht de beste tijd van ons drieën. En wat voor tijd. Máár tien seconden van een podiumplaats. 26:13u. Hulde! Een diepe buiging van deze zijde.

Mijn eindtijd. 33:44u. (9,78km/u) Geen wereldtijd maar voor mij een persoonlijke overwinning én een PR!» De uitslagen van vandaag
» Doelstellingen gehaald (Jeroen Thoolen)
» Website Terheijdenloop
» De foto's volgen later...
Trefwoorden: trainingschema doodgaan

© 2005-2009 Hans Postelmans