Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

19 mei 2007

Diep onder Antwerpen...

Ruim vijf jaar berichtte Peter Honig op zijn website in woord en beeld over de aanleg van de HSL-Zuid en de verlegging en verbreding van de A16 op het traject Moerdijk - Antwerpen (België). De foto's en teksten publiceerde ik in het HSL-Dossier op Haagse Beemden Digitaal.

Materieel en veiligheidssystemen
Het laatste jaar is er niet zoveel meer te vertellen over de HSL. Het HSL-traject is inmiddels gereed en getest. Dat er nog geen hogesnelheidstreinen is een heel ander verhaal. Er is nog geen materieel beschikbaar dat ruim 300km/h kan rijden en de veiligheidssystemen van Nederland en Belgie zijn nog niet op elkaar afgestemd. Vreemd maar echt waar.

20 meter
Op uitnodiging van de Infrabel mochten Peter en ik een kijkje nemen onder Antwerpen. De NMBS-Groep organiseert dit weekend het evenement "ONDER ANTWERPEN". Alle bezoekers mogen een exclusieve gratis treinrit door de nieuwe spoortunnel maken. De tunnel ligt 20 meter onder het Centraal Station van Antwerpen(Anvers).

Op de Bok
Bij aankomst melden we ons bij de persbalie en nemen de persmap in ontvangt. Een medewerkster van de afdeling voorlichting van Infrabel begeleidt ons naar het 20 meter lager gelegen spoor 24. In de lift wordt de mevrouw gebeld. Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel, aan de lijn. Peter heeft al enkele jaren goed contact met Frédéric. Of de heren journalisten (wij dus) op de Bok willen meerijden, vraagt hij. Natuurlijk willen wij dat. Plaatsnemen in een wagonnetje is ook leuk maar meer dan een wanden van de tunnel zie je eigenlijk niet. Het ritje duurt ongeveer vijftien minuten en is indrukwekkend.

De rest van de middag lopen we nog kilometers door het immens grote Centraal Station van Antwerpen en kuieren ook nog een stukje door de diamantwijk.
Kortom, een prima verzorgde dag door onze vrienden in België. Waarvoor hartelijk dank.


» Foto's Onder Antwerpen
» www.hslzuid.eu
Trefwoorden: hispeed high speed

© 2005-2009 Hans Postelmans