Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

03 november 2007

Pantoffels...

Vanaf volgende week zaterdag volg ik met Jeroen tien weken lang een hardloopclinic in het Mastbos in Breda. Ons doel is om ons gedegen en onder een professionele leiding voor te bereiden op de 10km tijdens de Mastbos Cross Breda op 19 januari 2008. Bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook goed materiaal. Vanmiddag daarom met mijn huidige loopschoenen naar Jos Koniuszek van Runnersworld in Breda voor een advies. Mijn vraag aan Jos: Zijn mijn huidige hardloopschoenen bruikbaar voor de bospaadjes in het Mastbos?

Pantoffels
Als ik mijn beide hardloopschoenen aan Jos heb overhandigd onderwerpt hij ze aan een kort en gedegen onderzoek. Jos buigt en wringt de schoenen in verschillende richtingen. Duidelijk wordt met deze test waar het scharnierpunt van de zolen ligt en of de de schoenen enige steun aan mijn voeten bieden. Daarna bekijkt Jos aandachtig de slijtplaatsen op de zolen. ,,Ik zie bij de linker- en rechter schoen geen noemenswaardige verschillen in slijtage.", zegt hij. Ruiken doet Jos gelukkig niet aan de schoenen.
,,En?", vraag ik nieuwsgierig, hoewel ik, gelet op wat ik zag tijdens het schoenenonderzoek, al een vermoeden heb wat zijn antwoord zal zijn.
,,Prima schoenen, niks mis mee. Je kan ze gebruiken als.....PANTOFFELS", zegt Jos lachend.

Kassa
In het volgende half uur ren ik een paar keer op en neer door de winkel aan de Haagdijk. Elke keer met andere hardloopschoen aan. Volgens Jos is de laatste schoen, die ik rennend door de winkel show, voor mij de beste keus. En inderdaad, deze schoen voelt ook het beste aan. Niet veel later sta ik bij de kassa er reken naast mijn nieuwe loopschoenen ook een winddicht hardloopjack af. Zeker met het oog op de wintermaanden een noodzakelijk kwaad. Mijn oude hardloopschoenen gooi ik nog niet weg. Versleten zijn ze zeker niet. Ze komen zeker nog van pas. Alleen niet meer als hardloopschoenen. En voor de goede orde. Ook niet als pantoffels. :)


» Runnersworld Routes
Trefwoorden: loopschema trainingschema brooks S.257

© 2005-2009 Hans Postelmans