Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

28 juni 2008

De aftakeling is begonnen...

Al 45 jaar doen mijn ogen wat van ze wordt verlangd. Namelijk, objecten van dichtbij en veraf scherp waarnemen. De laatste maanden ondervind toch wat beperkingen met mijn gezichtsveld. Met name als het daglicht niet in haar volle glorie aanwezig is heb ik veel moeite om de zogenaamde 'kleine lettertjes' op papier van elkaar te onderscheiden. Door het leesobject iets verder of dichterbij te halen lukt het dan meestal wel om te lezen. Deze leeftijdsbeperking wordt ook wel 'kippig' genoemd. Hoogste tijd dus dat ik een hulpstuk voor mijn ogen aanschaf!

Gisteren was ik even bij de Makro in Breda. Op de eerste verdieping loop ik langs een schap met allelei van deze hulpstukken. In alle soorten en maten, en natuurlijk sterktes. Op de achterkant van de verpakking vind ik een handige ogentest. Poeh...de ogentest valt me nog best mee. De ogentest verteld mij dat ik tussen de hulpstukken waarop +1 staat aangegeven mijn keuze moet maken. Ik kies uit het brede aanbod een mooie (inclusief handig bewaarkokertje) en leg even later het hulpstuk in de boodschappenkar.

Beste lezers, de aftakeling is begonnen...


» Leesbril calculator
Trefwoorden: brildragend contactlenzen

© 2005-2009 Hans Postelmans