Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

29 mei 2005

Nooit meer naar Ouddorp...

Zondagochtend om 10 uur vertrokken met 9 gezinnen (36 pers.) naar Ouddorp aan zee. Als afsluiting van het voetbalseizoen van Boeimeer F8. Een goed plan! Op weg naar Ouddorp mét routebeschrijving + kaartje. Heel duidelijk allemaal, kon niet missen. Op één ding hadden we echter niet gerekend: de wegafsluiting van de A15. Deze omleiding leidde ons dwars door de Botlek. Het 'Is het nog ver?' klonk vanaf de achterbank. We weten het niet...Na wat draaien en keren kwamen we uiteindelijk op de oorspronkelijke geplande route uit. Eindelijk in de verte een bord: Ouddorp Strand.

Alles wordt uitgeladen. In colonne de duinovergang over en ja hoor...daar is dan eindelijk de zee. Gezellig zo met z'n allen: bijkletsen op een handdoek, kopje koffie, een boel kinderen rennen alle kanten op. Na twee uur worden de voorspelde regendruppeltjes voelbaar...en alle zooi wordt snel weer ingepakt. Kinderen geteld, iedereen aanwezig? Gauw nog even plassen natuurlijk en dan via de brede duinovergang terug naar de auto's. Eerst nog een ijsje eten bij een frietkot langs de weg. De uitbaters hadden deze zondag de drukste dag van hun leven toen er plotsklaps 36 man binnenwandelde in de aangebouwde partytent...!

Iedereen zijn ijsje op en daar gaan we dan, richting huis maar weer. Omdat enkele auto’s uit de colonne niet opnieuw de omleiding door de Botlek wilde rijden zijn zij rechtsaf afgeslagen. Richting Zierikzee. Achteraf gezien een hele foute keuze! Vanaf Ouddorp tot aan Hellegatsplein is het tuffen op een tweebaansweg. En die bleek dus vol met auto’s met een Duits kenteken. We konden geen kant op. Natuurlijk lag de wegenkaart van Nederland thuis...Dan maar gokken. We nemen een afslag richting Bruinnisse. Gecontroleerd racen we door het dorpje waar de kerkklokken luidden. Alle inwoners op z'n zondags naar de kerk. Wij niet, wij willen naar huis. We krijgen sterk het vermoeden dat we in de maling genomen worden want ook hier is er een omleiding en die brengt ons naar de andere kant van het kruispunt waar we vandaan kwamen. Weer wachten dus en in de rij staan...De anderen zijn inmiddels al lang niet meer te zien. Zitten ze voor óf achter ons, of in de file die bij Rotterdam staat?

Langzaam komt het besef dat we vandaag meer in de auto hebben gezeten dan aan het strand! Eindelijk komt de snelweg in zicht en met een pittig vaartje vliegen we laag richting Breda, naar huis. Het blijkt dat we vandaag ruim 4,5 uur onderweg zijn geweest. Wij willen nooit meer naar Ouddorp op Goeree Overflakkee.

Nee, volgende keer gaan we gewoon weer richting Walcheren...naar Dishoek!


Trefwoorden: walcheren zeeland strand bruinisse zierikzee ouddorp© 2005-2009 Hans Postelmans