Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

11 augustus 2005

Morgen weer ballonnen kijken papa..?

Bijna geen wind, een lekker zonnetje en veel opstijgende ballonnen waren de ingrediënten tijdens de tweede dag van de Breda Ballon Fiësta.
De skyflyers uit Rijen met o.a. zelfgemaakt vliegers vermaken het publiek zichtbaar aan het begin van de avond. Aansluitend landden zoals elk jaar de parachutisten van het paracentrum Vlaanderen met een bloedgang, maar met uiterste precisie, op het ballonnenveld aan de Rietdijk.

Omstreeks half 8 rijden de balloncrews het veld op. Om het publiek vrij uitzicht te bieden op het ballonnenveld heeft de organisatie van de BBF bedacht geen enkele volgwagen op het ballonnenterrein toe te laten tijdens de opstijging van de ballonnen. Een geweldige oplossing. Vorig jaar werd namelijk veel toeschouwers het zicht ontnomen door de enorme volgauto´s en dito aanhangwagens waarmee de ballonnen vervoerd worden.
De opstijging van circa 30 ballonnen verloopt mede dankzij de launch masters zoals elk jaar veilig en georganiseerd. Om beurten én in een gestaag tempo stijgen de ballonnen onder luid applaus van het publiek op alsof ze allemaal aan een koortje geregen zitten. Mede dankzij het ontbreken van de wind blijven de ballonnen lang in de buurt van de Rietdijk hangen. ,,Het lijkt wel of ze stil in de lucht hangen``, hoor ik iemand zeggen. Het publiek geniet met volle teugen van het spektakel wat hen wordt voorgeschoteld. Als alle ballonnen zijn opgestegen loop het ballonnenveld langzaam weer leeg.

Morgen weer ballonnen kijken papa?, zegt een klein jongetje tegen zijn vader...


»Fotoalbum BBF donderdagavond© 2005-2009 Hans Postelmans