Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

24 november 2005

Lieve Postbank Klant...

Vandaag plofte er een verdacht emailtje van de Postbank bij me binnen. De aanhef van de email (Lieve Postbank Klant) alleen al doet je vermoeden dat je in de maling wordt genomen.

,,De server van de Postbank wil graag uw identiteit vaststellen. Om dit proces af te ronden word u verzocht om op een link in de email te klikken om door te gaan naar het volgende scherm",

gaat de tekst in de email verder. Aangekomen in het volgende scherm dien ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord van de Postbankaccount in te vullen. De Postbank doet dit voor mijn eigen veiligheid zeggen ze:

,,Omdat sommige van onze leden niet langer toegang hebben tot hun emailadres en wij het moeten verifieren",

zo sluit de email af.
Onderaan in de email inderdaad een link. Omdat ik weet dat de Postbank nooit en te nimmer om mijn gebruikersnaam én wachtwoord zal vragen was mijn achterdocht dus snel gewekt. Nadere inspectie van de link bleek de link niet de link te zijn die de link leek te zijn. Dit is overduidelijk een gevalletje van Phising.


» Mijn Postbank.nl
» ALERT! Valse Postbank email in omloop!

Trefwoorden: internet fraude

© 2005-2009 Hans Postelmans