Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

21 augustus 2006

E-Paper: Digitaal (regio)nieuws...

Wegener Dagbladen, de uitgever van veel regionale dagbladen, is voornemens om begin 2007 haar kranten te drukken op tabloidformaat (spits- & metroformaat) ipv het broadsheetformaat (AD- ,Telegraafformaat). Een logische keuze als men wil besparen op de kosten nu de adverteerders én de abonnees het laten afweten. Mogelijke oorzaak? Nieuws is gratis te vinden op nieuwssites zoals bijvoorbeeld NU.nl, Nieuws.nl en NieuwNieuws.nl.

In 2004 moest de lezer voor dit digitaal aangeboden nieuws bij Wegener Dagbladen nog betalen indien deze geen abonnee was van een van hun regiokranten. Daar kwam Wegener een jaartje later alweer op terug na het fiks teruglopen van de bezoekersaantallen. Gevolg? Adverteerders die het daardoor massaal lieten afweten. De 'slagboom' (red: Leon Krijnen) gaat weer omhoog en iedereen had weer gratis toegang(registreren verplicht) tot het (regio)nieuws.

Vorige week sloeg Wegener Dagbladen een nieuwe weg in naar digitaal (REGIO)nieuws genaamd E-Paper. E-Paper is letterlijk een digitale kopie van het nieuws uit de krant die dagelijks met uitzondering van de zondag bij mij op de deurmat ploft. In mijn geval de editie Breda verzorgt door BN/deStem. Met E-Paper blader ik online door het landelijk-, regio- en sportnieuws van vandaag of die van gisteren (of ander oud nieuws) uit de edities Breda, Breda-Zuid, Etten-Leur, Moerdijk-Oost, Moerdijk-West, Oosterhout, Bergen op Zoom, Roosendaal en Zeeland. Zelfs de overlijdensadvertenties kan ik met E-Paper eenvoudig op mijn beeldscherm toveren. Tot 1 september is E-Paper gratis. Daarna bestaat de mogelijkheid om diverse abonnementsvormen af te sluiten.

Naast BN/deStem plaatsen Het Brabants Dagblad en De Gelderlander hun regionieuws middels E-paper op het internet. De Stentor , De Twentsche Courant Tubantia, Het Eindhovens Dagblad en de Provinciale Zeeuwse Courant zullen ongetwijfeld snel volgen door hun regionieuws in E-Papervorm te aan te bieden.

Of ik de papieren versie van de krant op ga zeggen en al het (regio)nieuws voortaan online zal gaan lezen? Denk het niet! Het elke ochtend verorberen van nieuws uit een papieren krant (onder het genot van een bak koffie) na de doffe plof op de deurmat is voor mij een onmisbaar begin van de dag.




Trefwoorden: tecnavia newsmemory betaalde content





© 2005-2009 Hans Postelmans