Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

10 april 2007

Vrijplaatsen...

De gemeente Breda heeft een vrijplaatsenbeleid ontwikkeld om het leef- en woonklimaat in mijn stad te verbeteren. Vrijplaatsen zijn groepen van personen en of locaties waar de overheid nog niet effectief heeft kunnen of willen optreden als het gaat om het handhaven van regels en wetten. De gemeente Breda vindt het maatschappelijk niet aanvaardbaar dat bewoners van deze plekken anders met de uitvoering van regels worden benaderd dan anderen.
(Bron: Persbericht gemeente Breda)

Helemaal mee eens!

Vandaag organiseerde de gemeente Breda in het kader van het vrijplaatsenbeleid een handhavingsactie in een deel van het centrum van Breda. Samen met de politie, justitie, de belastingdienst, de voedsel- en warenautoriteit, de vreemdelingenpolitie, de arbeidsinspectie en een courageteam speciaal voor druggerelateerde zaken doorzochten totaal 56 mensen 16 panden waaronder growshops, kadoshops, belwinkels, een coffeeshop en enkele winkelpanden.

Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek de buit uiterst mager. Er werden twee personen aangehouden. Er werd 500 gram hasj gevonden en een (kleine)hoeveelheid wiet. In een pand werd een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Wel zonder planten of stekjes. Hulde!
Goed beschouwd is het eigenlijk nog niet eens zo slecht gesteld met mijn mooie stad in het zuiden.
Trefwoorden: wietkwekerij growshops joint rollen

© 2005-2009 Hans Postelmans