Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

07 april 2007

Boe Of Bah Nieuws...(2)

Op 16 maart jl. heeft Omroep Brabant ruim aandacht besteed aan de acties van Vereniging Vrienden van het Markdal en buitenplaats Bouvigne. U kunt de uitzending opnieuw beluisteren.

Eerste monumentenvergunning terecht afgewezen
Op 3 april jl. heeft de rechtbank Breda bepaald dat het college van burgemeester en wethouders van Breda niet fout hebben gehandeld door de eerdere aanvraag voor een monumentenvergunning voor een nieuwbouwkantoor op buitenplaats Bouvigne af te wijzen. Het waterschap Brabantse Delta was tegen die afwijzing in beroep gekomen. De rechtbank oordeelde echter dat het waterschap niet in haar belangen is geschaad.

NB:De eerdere aanvraag moet niet verward worden met de nieuwe (huidige) aanvraag voor een monumentenvergunning voor het nieuwbouwkantoor door het waterschap!
De procedure rond deze nieuwe aanvraag loopt nu. Hiertegen heeft de Vereniging een zienswijze (soort bezwaarschrift) ingediend. Het college van burgemeester en wethouders moet zich nog buigen over de ingediende zienswijzen.


» Lees verder...
Trefwoorden: list en bedrog

© 2005-2009 Hans Postelmans