Hans Postelmans Breda © 2005-2008 - singelloop breda 2008 - dwars door dongen - dorpsloop - terheijdenloop - dauwrennen foto's - warandaloop 2007 - Dordrecht by Night - Herfstmarathon - Breda by Night - treinen botsen op hsl-zuidtraject - uitslag examen vaarbewijs 1 vb1 - rampenoefening hsl-zuid
LifeBlogAvonturen met BootsmanPhotoBlog

01 januari 2009

Unox Nieuwjaarsduik Breda 2009...

Breda heeft zich vandaag opnieuw op de kaart weten te zetten. Waar vorige maand Breda dagelijks landelijke aandacht genoot met het Glazen Huis tijdens de Serious Request-actie vond vandaag de eerste editie van Unox Nieuwjaarsduik in de Breda plaats. Plaats van handelen: Recreatieplas Galderse Meren.

De Galderse carnavalsvereniging 't Zal Allemoal Wel organiseerde deze serieuze Nieuwjaarsduik. Een Nieuwjaarsduik krijgt pas het predikaat 'serieus' wanneer de duik is erkend door Unox. Een slordige veertig 'malloten' meldden zich vanmiddag op strand C van de Galderse Meren. Op het allerlaatste moment trok de organisatie zich terug. Door de kou en ijsvorming was het te gevaarlijk om een duik in het ijskoude water te maken vonden zij. Zelfs met een Unox-muts op.

De Nieuwjaarduikers lieten zich niet zomaar naar huis sturen. Aan de andere zijde van de Galderse Meren bleek een stuk van de recreatieplas niet dichtgevroren te zijn. Niet veel later trotseren deze vrouwen en mannen op eigen risico, en onder toeziend oog van een kleine honderd belangstellenden, de kou en het ijskoude water. Na de duik was het snel aankleden en rap naar de erwtensoep van de soep- en worstensponsor. Volgend jaar vast en zeker opnieuw een Nieuwjaarsduik in Breda.


» Foto's Unox Nieuwjaarsduik Breda 2009


Update: » Nieuwjaarsduik in ijskoude Galderse Meren (BredaVandaag)
Update 2: » Nieuwjaarsduik Breda 2009 (Jeroen Thoolen)
Update 3: Nieuwjaarsduik vereeuwigd (Lars Scheve)Trefwoorden: foto's nieuwjaarsduik 2009

© 2005-2009 Hans Postelmans